ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Να ανατρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης και καναλαρχών

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων σε OPEN και ALPHA

«Οι καναλάρχες έχοντας ως στόχο την κατάργηση του νόμου 4339/2015 - που προβλέπει κατώτατο αριθμό 400 εργαζομένων σε κάθε σταθμό εθνικής εμβέλειας - και εκμεταλλευόμενοι τις κυβερνητικές πολιτικές που οδηγούν στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και στη γενίκευση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας προχωρούν σε..
απολύσεις έμπειρων τεχνικών, εργαζόμενων στα εξωτερικά συνεργεία»
Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στον OPEN TV και στον ALPHA ενάντια στις απολύσεις 21 και 38 εργαζόμενων αντίστοιχα.
Οι τεχνικοί είναι η καρδιά της τηλεόρασης αλλά οι εργοδότες βλέπουν μόνο κόστος. Οι τεχνικοί έχουν διακινδυνεύσει πολλές φορές την σωματική τους ακεραιότητα, προκειμένου να προσφέρουν το αγαθό της ενημέρωσης αλλά αυτές δεν αξιολογούνται στις οικονομοτεχνικές μελέτες.
Οι απολυμένοι – οι πιο τυχεροί από αυτούς - θα έχουν την «ευκαιρία» να προσληφθούν από εταιρεία παραγωγής και να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην τηλεόραση χωρίς κάλυψη από συλλογικές συμβάσεις εργασίας (ΣΣΕ) και άλλα τέτοια «περιττά βάρη».
Το σχέδιο της εργολαβοποίησης όλων των εργαζομένων ξετυλίγεται σταθερά σε όλους τους κλάδους της οικονομίας!
Ο αγώνας των εργαζομένων στο OPEN TV και ALPHA δεν αφορά μόνο τους ίδιους αλλά όλους τους/τις εργαζόμενους -ες και θα είναι νικηφόρος αν γίνει υπόθεση κάθε πολίτη που δεν επιθυμεί να μετατραπεί η αγορά εργασίας σε ζούγκλα όπου οι ΣΣΕ θα είναι κενό γράμμα και θα χαθεί κάθε ίχνος προστασίας του εργατικού δικαίου πίσω από συμβάσεις εργολάβων και υπεργολάβων.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (Ε.Τ.Ι.Τ.Α). Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης και καναλαρχών.