ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Έλληνες πτυχιούχοι αναζητούν δουλειά στις τουλίπες της Ολλανδίας

Δουλειά στο εξωτερικό ψάχνουν οι Έλληνες και ειδικά νέοι και νέες κάτοχοι πτυχίων που μη βρίσκοντας δουλειά στο αντικείμενο το σπουδών τους, καταφεύγουν στην εκτός συνόρων λύση, ακόμα και αν δεν ταιριάζει στην ακαδημαϊκή τους πορεία.
Στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες μέρες, κυκλοφορεί μια αγγελία εργασίας, για ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια..
παραγωγής τουλίπας και ντομάτας στην Ολλανδία, μόλις 50 χιλιόμετρα από το Άμστερνταμ, το οποίο αναζητά εργαζόμενους άμεσα.
Στην αγγελία, αναφέρεται ότι αναζητούνται άνδρες, γυναίκες, αλλά και οικογένειες, 20 έως 50 ετών για μόνιμη εργασία, με εξασφαλισμένη και πληρωμένη διαμονή από την εταιρία. Μάλιστα, τονίζεται ότι η λειτουργία του εργοστασίου, δεν επηρεάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού.
Η ανταπόκριση του κόσμου; «Είναι πάρα πολύ μεγάλη» σύμφωνα με τον Μουσταφά Ιμπραήμογλου, εκπροσώπου του εργοστασίου, ο οποίος έχει έρθει στην Ελλάδα για τις συνεντεύξεις με τους ενδιαφερόμενους. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά στο ThessToday.gr πως δεν περίμενε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, το οποίο εκδηλώνεται τόσο από άντρες όσο και από γυναίκες, διαφόρων ηλικιών και μορφωτικών επιπέδων.
Το εργοστάσιο σύμφωνα με τον κ. Ιμπραήμογλου, θα προσλάβει γύρω στα 500 άτομα από την Ελλάδα, με τους ενδιαφερόμενους μέχρι στιγμής να προέρχονται από όλες τις περιφέρειες της χώρας. Μάλιστα, πριν από περίπου 10-15 χρόνια η αναζήτηση ελληνικών χεριών, είχε επαναληφθεί με αρκετούς εργαζόμενους να μένουν μόνιμοι στο εργοστάσιο.

- από ρεπορτάζ της Βιβής Κοτσαπουϊκίδου στο ThessToday (ολόκληρο ΕΔΩ)