ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

«Απολύεσαι, αλλά αν θα είσαι φρόνιμος θα... ξαναπροσληφθείς»

Η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) συμπαραστέκεται στους τεχνικούς του OPEN και σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
"Με τη σειρά του και το Open μας δείχνει τις διαθέσεις του απέναντι στους εργαζόμενους, υιοθετώντας την πρακτική των απολύσεων του προσωπικού εξωτερικών συνεργείων και στη συνέχεια την “εργολαβοποίηση”.. Πράγμα που σημαίνει “Απολύεσαι αλλά αν θα είσαι φρόνιμος, αν θα ανέχεσαι τη μνημονιακή λογική που κλείνει δεκαετία αλλά τη θέλουμε μόνιμη στις εργασιακές συνθήκες, θα ξαναπροσληφθείς”
Δεν χρειάζεται πλέον να ρωτήσουμε με τι όρους και τι συνθήκες οι εργαζόμενοι θα κάνουν τη μετάβαση στην εργολαβική κατάσταση. Έχουμε δει παραδείγματα.
Είμαστε πάλι απέναντι στη λογική που υποβαθμίζει τη ζωή μας και θέλει να τρέφει καθεστώς μόνιμης ανασφάλειας και φόβου στους εργαζόμενους.
Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας συμπαραστέκεται στους Τεχνικούς του Open TV, όπως συμπαραστέκεται πάντα σε κάθε εργαζόμενο που αντιμετωπίζει εκβιασμό και καταπάτηση των δικαιωμάτων του.
Είμαστε μαζί στον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας και υγιείς εργασιακές σχέσεις που στηρίζονται στο σεβασμό αυτών και στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Η λογική του “ενοικιαζόμενου” εργαζόμενου είναι νοσηρή για την κοινωνία".