ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020

Μεσημεράκι μπάνιο στην Αντίπαρο, βραδάκι παράσταση στην Επίδαυρο

Αν είσαι πρωθυπουργός, καταφέρνεις το παραπάνω, όσο δύσκολο και αν μοιάζει, διότι –όπως λέει ο κ. Πέτσας– έχεις από «την Πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται, για να επιτελείς τα καθήκοντά σου και να μετακινείσαι όπου χρειάζεται».
1. Ο πρωθυπουργός θα πετούσε (έτσι έγραφε το σχέδιο της πτήσης) από την Αντίπαρο προς την..
Επίδαυρο με Super Puma ελικόπτερο, ελικόπτερο που είναι «έρευνας, διάσωσης» και «μεταφοράς ασθενών». Δεν έχουμε πολλά και είναι πολύτιμα. Ειδικά σε περιόδους που μαίνονται πυρκαγιές, ενώ και οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή στο Αιγαίο. Και σίγουρα δεν προορίζονται για τη μεταφορά του πρωθυπουργού από έναν τόπο στο οποίον έκανε διακοπές, σε έναν άλλον για να παρακολουθήσει μία θεατρική παράσταση.
2. Η πτήση καταγράφηκε ως «operational flight», δηλαδή επιχειρησιακή, σημειώνοντας πως μεταφέρει τον «head of state», τον επικεφαλής του κράτους, τον πρωθυπουργό. Στον προορισμό του προσγειώθηκε στις 8:20 το βράδυ, αναχωρώντας 10 λεπτά αργότερα για τα Μέγαρα. Αυτό σημαίνει πως δεν περίμενε να πάρει τον κ. Μητσοτάκη μετά, όταν θα τελείωνε η παράσταση στο αρχαίο θέατρο.
3. Η «Εφημερίδα των Συντακτών» ρώτησε χθες επισήμως το υπουργείο Εθνικής Αμύνης αν μετέφερε κάποιο ελικόπτερο CHINOOK τον πρωθυπουργό. Η απάντηση ήταν κατηγορηματική: «όχι». Τους είπαμε πως ένα CHINOOK απογειώθηκε από την Πάρο στις 19:20 αλλά δεν ήθελαν να μας δώσουν περισσότερες πληροφορίες. Σήμερα ο κ. Πέτσας στο briefing είπε άλλα: «Την Κυριακή το απόγευμα ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε από την Αντίπαρο για την Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο». Επομένως το υπουργείο Αμύνης μας είπε ψέμματα. Εκτός και αν θεωρεί πως μας κοροϊδεύει επειδή δεν πετύχαμε τον ακριβή τύπο του ελικοπτέρου και δεν ήταν CHINOOK αλλά Super Puma. Αν χρειάζεται να τελειώσουμε στρατιωτική σχολή για να μας απαντήσει το Υπουργείο σε μία απλή ερώτηση, να το ξέρουμε.
4. «Στον Πρωθυπουργό διατίθενται από την Πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται, για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται» είπε ο γνωστός κ. Πέτσας. Προφανώς στα καθήκοντα του πρωθυπουργού είναι οι διακοπές στην Αντίπαρο και οι φωτογραφίες με τον Τομ Χανκς με επίσημο ένδυμα «βερμούδα».
5. Αλήθεια, στην Αντίπαρο, πού διανυκτέρευσε ο κ. Μητσοτάκης. Θυμόμαστε τη Νέα Δημοκρατία να υποστηρίζει, ως αντιπολίτευση, πως είναι υποχρέωση του εκάστοτε πρωθυπουργού να λέει με ακρίβεια που περνά τις διακοπές του. Κι έφερναν ως παράδειγμα την κ. Μέρκελ που έδινε και δίνει πλήρη λογαριασμό. Και, λογικά, αν κάποια ΜΜΕ ενοχλούνται από κότερα εφοπλιστών θα ενοχλούνται και από σπίτια εφοπλιστών.
6. Ήταν 19 Αυγούστου 2017 όταν η Νέα Δημοκρατία έβγαζε ανακοίνωση για τις διακοπές του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώ ήταν σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. «Ο κ. Τσίπρας έχει την στοιχειώδη υποχρέωση να απαντήσει συγκεκριμένα: Πού βρισκόταν τις ημέρες που μαίνονταν οι φωτιές σε διάφορα σημεία της χώρας;». Ο κ. Μητσοτάκης δεν χρειάζεται να απαντήσει, ξέρουμε που ήταν όσο καιγόταν η Πελοπόννησος τις τελευταίες ημέρες.
7. Για ακόμα μία φορά, η δημοσιογραφία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων τής λίστας Πέτσα. Πολλοί συνάδελφοί μας θεώρησαν φυσιολογικό το γεγονός πως ο πρωθυπουργός πήρε στρατιωτικό ελικόπτερο για να πάει από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο. «Ας μην είμαστε λαϊκιστές» διατυμπάνιζε ο ΣΚΑΪ το πρωί. Το σκέφτεστε να το είχε κάνει ο κ. Τσίπρας τι θα έλεγαν στα κανάλια;
8. Θυμάστε τι κακός χαμός έγινε όταν ο τότε υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος φιλοξένησε στις 20 Μαΐου 2019 στελέχη του Netflix, της Amazon και άλλων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παγκόσμιων κολοσσών; «Διακοπές με πολυτελές σκάφος έκανε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος» έγραφαν τα ΝΕΑ που ακόμα και τώρα ασχολούνται με τις υποτιθέμενες διακοπές του Αλ. Τσίπρα, ενώ καταπίνουν αμάσητα ολόκληρα στρατιωτικά ελικόπτερα.
9. Σύμφωνα με το στρατιωτικό site militaire.gr, «όχι ένα, αλλά τρία ελικόπτερα χρησιμοποιήθηκαν για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αντίπαρο!». Και, μάλιστα, «εν μέσω επιφυλακής». Το VIP ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα Super Puma κι ένα μεταγωγικό ελικόπτερο CHINOOK που «θα μετέφερε τον πρωθυπουργό αν "έπεφτε το φως της ημέρας"». Να υπάρχει καλού κακού, μήπως ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να κάτσει λίγο παραπάνω στη θάλασσα για να δει το ηλιοβασίλεμα.
10. Είναι καιρός να πάψουν τόσο η κυβέρνηση όσο και τα άπειρα φιλικά ΜΜΕ να δικαιολογούν όσα γίνονται  σήμερα (π.χ. η πτήση με το στρατιωτικό ελικόπτερο) με το επιχείρημα ότι τα ίδια έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ (αν τα έκανε). Δηλαδή τι μας λένε, ότι η κυβέρνηση αυτή εκλέχθηκε προκειμένου να επαναλάβει τα αρνητικά του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι αθωώνεται;

Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν