ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

To δημοσίευμα της Καθημερινής και ο ΕΔΟΕΑΠ

Ανακοίνωση της παράταξης της ΕΣΗΕΑ «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων»:
"Σκιές αφήνει και στο δημοσιογραφικό ταμείο του ΕΔΟΕΑΠ και βέβαια στην πλειοψηφία της διοίκησης του, η αποκάλυψη της « Καθημερινής», σχετικά με την επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι.
Ένα κομβικό σημείο της υπόθεσης είναι ποια ακριβώς ώρα υπήρξε το πρώτο θύμα, αφού όλος ο τότε κυβερνητικός μηχανισμός προσπαθούσε πολύ σχολαστικά, να κρύψει γεγονότα ποντάροντας στην εικόνα Πρωθυπουργού και υπουργών στο κέντρο.. επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής μετά τις 11 τη νύχτα
Οι καταγγελίες τότε της ΠΟΕΔΗΝ και το φωτογραφικό ντοκουμέντο που δημοσιοποιήθηκε ανέφεραν ότι η πρώτη σορός διακομίσθηκε τότε στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο λίγο πριν τις 11 το βράδυ αλλά η καταγραφή από το ΕΚΑΒ έγινε σαφώς νωρίτερα.
Ο τότε διοικητής του νοσοκομείου σε συνέντευξη του στο Θέμα 104,6 δηλώνει την εποχή εκείνη ότι δεν θυμάται ακριβώς την ώρα!... «Δεν θυμάμαι πότε ήρθε ο πρώτος νεκρός (σ.σ. από το Μάτι) στο Σισμανόγλειο, είχα άλλα πράγματα», λέει και προκαλεί το κοινό αίσθημα.
Την ίδια άποψη επαναλαμβάνει προφανώς και σήμερα ως γενικός διευθυντής του ΕΔΟΕΑΠ, όπου ο συγκεκριμένος κύριος προσελήφθη με κάποια διαγωνιστική διαδικασία fast track αλλά προφανώς μέτρησε και η θητεία του στο Σισμανόγλειο την συγκεκριμένη περίοδο.
Κυρίως όμως έπαιξε ρόλο η θετική ψήφο της σύμπραξης Καπάκου Τάτση, Αντωνιάδου ( εντολή από την πλατεία Κουμουνδούρου;) και λοιπών… αγωνιστών αλλά και του εκπροσώπου του εργοδοτών, τον οποίο διόρισε με απόφαση του ο τότε θλιβερός υφυπουργός της προηγούμενης Κυβέρνησης.
Η νέα εισαγγελική έρευνα για το Μάτι και τις νέες αποκαλύψεις ήδη άρχισε.
20/07/2020
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων"