ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Επιστολή στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για τις πρακτικές φίμωσης και εκφοβισμού δημοσιογράφων

Επιστολή προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έστειλε ο Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης με αφορμή τα τελευταία περιστατικά απόπειρα χειραγώγησης που αποδεικνύουν ότι κλιμακώνονται οι πρακτικές φίμωσης και εκφοβισμού δημοσιογράφων όπως η περίπτωση της Ελευθερίας Κουμάντου. Αναλυτικά η επιστολή Τσαλαπάτη:.."Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Υπόψη κ. Μ Αντωνιάδου, κ. Στ Καπάκου.

Όπως είχα επανειλημμένα την ευκαιρία να σας επισημάνω προφορικά αλλά και με επιστολές μου συνεχίζετε την απαξίωση του θεσμικού ρόλου της ΕΣΗΕΑ και την διάσπαση του δημοσιογραφικού κλάδου, ώστε να εξυπηρετούνται τα εργοδοτικά και τα εκάστοτε κυβερνητικά συμφέροντα.
Τα τελευταία όμως περιστατικά χειραγώγησης αποδεικνύουν ότι κλιμακώνονται οι πρακτικές φίμωσης και εκφοβισμού δημοσιογράφων (πχ η περίπτωση της συναδέλφου κ. Κουμάντου) και όχι μόνο.
Η ανοχή σας στην προκλητική συμπεριφορά της διοίκησης της ΕΡΤ και στην τελευταία υπόθεση του Ερημίτη, η υπόθεση της χρηματοδότησης δεκάδων αγνώστων, αν όχι ανύπαρκτων ηλεκτρονικών και διαδικτυακών Μέσων δεν σας εκθέτει μόνο. Αντίθετα σας καθιστά συνενόχους, αφού πάνω από 500 είναι άγνωστα στην ΕΣΗΕΑ και στον ΕΔΟΕΑΠ.
Αποκορύφωμα είναι το χαρτζιλίκι της λίστας Πέτσα σε οικογενειακό sιte μέλους του πλειοψηφίας του ΔΣ, με θέση στο προεδρείο και υπάλληλο οργανισμού του Δημοσίου, που υπάγεται στην αρμοδιότητα του κ. Χρ. Θεοχάρη. Αυτά και άλλα πολλά σας έχουν καταστήσει υποτελείς κέντρων εργοδοτικών και πολιτικών αποφάσεων. Ψήφοι της πλειοψηφίας υπακούουν σε χορηγούς.
Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευθεί η εκκωφαντική σιωπή σας, απέναντι σε επιθέσεις κατά Εφημερίδων και σε απειλές ζωής κατά συναδέλφων από παράκεντρα εξουσίας και άλλους.
‘Εχει προηγηθεί βέβαια η κατάργηση των δημοσιογραφικών ταυτοτήτων που συμφωνήσατε με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας κατά την περίοδο του lockdown που προηγήθηκε.
Τώρα βέβαια έχετε πάρει οι περισσότεροι άδειες αναψυχής και έχετε φροντίσει να καταργήσετε την γενική συνέλευση με γνωμοδότηση ακριβοπληρωμένου συνηγόρου σας, που έχετε προσλάβει για δουλειές. Μέχρι πότε νομίζετε όμως ότι μπορείτε να κρύβεστε;
19/07/2020
Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης"