ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Εξώδικο Γεροβασίλη στην Καθημερινή - Τι απαντά η εφημερίδα

Ως ένα ακόμη επεισόδιο στη διαρκή προσπάθεια αλλαγής ατζέντας λογίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ το timing της ανάσυρσης της τραγωδίας στο Μάτι, κάνοντας λόγο για «αναίσχυντη πολιτική καπηλεία της τραγωδίας».
Ως προς το περιεχόμενο των καταγγελιών για «θάψιμο» τυχόν ευθυνών, η τότε αρμόδια υπουργός, Όλγα Γεροβασίλη, προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση, ενώ..
απέστειλε εξώδικο για το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για τις «συκοφαντικές, ψευδείς, δυσφημιστικες και σε κάθε περίπτωση παράνομες αναφορές στο πρόσωπό της», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Ο περί ου ο λόγος δημοσίευμα βαρύτατα προσβάλλει την προσωπικότητά μου, στοχεύει δε στην πολιτική και ηθική μου εξόντωση αλλά και στην δημιουργία μη ανεκτών υπονοιών σε βάρος μου περί τη νομιμότητα», αναφέρει η Ολγα Γεροβασίλη στο εξώδικο που έχει σταλεί προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», τον Αλέξη Παπαχελά, διευθυντή της εφημερίδας, τον Νότη Παπαδόπουλο, διευθυντή σύνταξης και τον Κωστή Φαφούτη, δ/ντη σύνταξης του κυριακατικου φύλλου.
Οπως αναφέρει η Ολγα Γεροβασίλη στο εξώδικο, αν δεν υπάρξει επανόρθωση και ανάκληση του δημοσιεύματος θα προσφύγει στα αρμόδια Δικαστήρια και σε κάθε αρμόδια Αρχή, για την αποκατάσταση της βαρύτατης ηθικής βλάβης που της προξενήθηκε.


Η απάντηση της «Καθημερινής» στο εξώδικο Γεροβασίλη: "Η «Κ» αποκάλυψε μία συνομιλία κατά την οποία ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος επικαλείται εντολή που έλαβε από την τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.
Η «Κ» προφανώς δεν υιοθετεί τη σχετική κατηγορία, την οποία μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ελέγξει. Η κ. Γεροβασίλη μπορεί αν θέλει να στραφεί εναντίον του κ. Ματθαιόπουλου.
Η «Κ» δεν πρόκειται να ανακαλέσει ή να αποσύρει το δημοσίευμα. Θεωρεί ότι επιτέλεσε το δημοσιογραφικό της καθήκον αποκαλύπτοντας μια συνομιλία τεράστιου δημοσίου συμφέροντος".