ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Ο Χρυσοχοΐδης ενοχλείται από την καταγραφή της αστυνομικής βίας σε κινητά

Σφόδρα ενοχλημένος εμφανίζεται ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Μιχάλης Χρυσοχοίδης από την δημοσιοποίηση και προβολή περιστατικών αστυνομικής βίας κια αυθαιρεσίας που έχουν καταγραφεί από κινητά τηλέφωνα ενάντια σε διαδηλωτές.  Ο Χρυσοχοΐδης κάνει λόγο για... βιντεοσκοπικό ακτιβισμό -λες και δεν ήταν το οπτικοακουστικό υλικό των πολιτών που ξεμπρόστιασε τους..
αστυνομικούς στην υπόθεση της δολοφονίας Φλόιντ στην Αμερική.
Ενοχλείται λέει ο υπουργός από την «αβασάνιστη υιοθέτησή τους από μέλη της ενημέρωσης ή του πολιτικού κόσμου» και πιστεύει πως «ειδικές ενεργές μειοψηφίες που εκτοξεύουν τυφλή βία και σίγουρα ξεβολεύονται από την ατιμωρησία ετών κυκλοφορούν κυριολεκτικά με το "κινητό στο χέρι" παράγοντας με καταχρηστικό τρόπο αποσπάσματα δήθεν άσκησης βίας».
Ολα αυτά μέσα από άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο του άγριου ξυλοδαρμού του Βασίλη Μάγγου από τα ΜΑΤ, αλλά και της άγριας καταστολής δυνάμεων της αστυνομίας κατά συμμετεχόντων στη διαδήλωση κατά του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις.
Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα από το άρθρο Χρυσοχοΐδη:
«Πιστεύω πως ειδικές ενεργές μειοψηφίες που εκτοξεύουν τυφλή βία και σίγουρα ξεβολεύονται από την ατιμωρησία ετών κυκλοφορούν κυριολεκτικά με το «κινητό στο χέρι» παράγοντας με καταχρηστικό τρόπο αποσπάσματα δήθεν άσκησης βίας. Μερικές φορές στο άλλο χέρι κρατάνε πέτρες ή μολότοφ, αλλά αυτά δεν τα «γράφει» το βίντεο.
Αυτός ο «βιντεοσκοπικός» ακτιβισμός πολύ συχνά παράγει πολλές «ψεύτικες εικόνες». Η αβασάνιστη υιοθέτησή τους από μέλη της ενημέρωσης ή του πολιτικού κόσμου δεν βοηθά ούτε στην ενημέρωση ούτε στον εντοπισμό πραγματικών περιστατικών βίας. Χρειάζεται έρευνα και συστηματική διερεύνηση για να ξεχωρίζουν τα πολλά fake news από τα πραγματικά περιστατικά κατάχρησης
»
Ο Χρυσοχοΐδης πέφτει όμως σε αντιφάση υποστηρίζοντας πιο κάτω:
«Πιστεύω, και νομίζω ελάχιστοι θα διαφωνήσουν, πως καλύτερα να υπάρξουν εκατό ανυπόστατες καταγγελίες, παρά να αποκρυβεί ένα πραγματικό περιστατικό αστυνομικής βίας».
Και βέβαια ο υπουργός ΠΡΟΠΟ δεν μας λέει για το πώς μπορούν να γίνουν γνωστά περιστατικά αστυνομικής βίας πέραν της βιντεοσκόπησης και του οπτικοακουστικού υλικού και για τα οποία θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για αστυνομικη βία.