ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Μαζικές απολύσεις και εκβιασμούς στο Open καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Αντεργατική απόφαση της εργοδοσίας του OPEN TV για μαζικές απολύσεις 21 τεχνικών των εξωτερικών συνεργείων του σταθμού καταγγέλλει τo Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, που σημειώνει πως αδιευκρίνιστος αριθμός δημοσιογράφων βρίσκεται σε φάση «αποχώρησης» είτε με απόλυση, είτε με «εθελούσια παραίτηση»..
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ:
To ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη αντεργατική απόφαση της εργοδοσίας του OPEN TV να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις είκοσι ενός (21) τεχνικών των εξωτερικών συνεργείων του σταθμού. Ταυτόχρονα ένας αδιευκρίνιστος αριθμός δημοσιογράφων του σταθμού βρίσκεται ήδη σε φάση «αποχώρησης», είτε με απόλυση είτε με «εθελούσια παραίτηση». Στην επόμενη φάση οι εναπομείναντες δημοσιογράφοι είναι πιθανό να αναλάβουν και καθήκοντα εικονολήπτη εξωτερικών συνεργείων.
Εχοντας πρόσφατα αντίστοιχες εξελίξεις στον ALPHA TV - μόλις προχτές - και παλιότερα σε STAR και ΑΝΤ1, φαίνεται καθαρά το οργανωμένο και συντονισμένο σχέδιο συνολικής αναδιάταξης του κεφαλαίου στα ΜΜΕ, που προϋποθέτει μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, μειωμένους μισθούς, ατομικές συμβάσεις και ελαστικές σχέσεις εργασίας, δηλαδή ένταση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους.
Οι τέτοιες αντεργατικές εξελίξεις στηρίζονται στις νομικές «διευκολύνσεις» των μνημονιακών νόμων και των ΠΝΠ, που χρόνια τώρα προσφέρουν στους καναλάρχες διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ (με κορύφωση για τον κλάδο τον αλήστου μνήμης νόμο Παππά) και τώρα ξανά της ΝΔ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ χαιρετίζει την απόφαση της μαζικής Γενικής Συνέλευσης των εργαζόμενων τεχνικών του OPEN TV να συνεχίσουν κλιμακώνοντας τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις για να μην περάσουν οι απολύσεις. Για το δικαίωμά τους στην εργασία με όρους αξιοπρέπειας, με σταθερούς μισθούς και κατοχυρωμένα δικαιώματα.
Τώρα είναι η στιγμή για τις πλειοψηφίες των Ενώσεων να αλλάξουν ρότα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να οργανώσουν τον αγώνα σε κάθε μαγαζί, σε όλο τον κλάδο των ΜΜΕ για τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων. Η αυταπάτη των κοινωνικών διαλόγων και των συμβιβασμών έχει λάβει τέλος προ πολλού.
Ο ελπιδοφόρος μονόδρομος για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ περνάει από την οργάνωση της πάλης από τα κάτω σε κάθε τόπο δουλειάς, την ενότητα και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους κλάδους των εργαζόμενων δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών, αφού όλοι χάνουν και θα συνεχίσουν να χάνουν θέσεις εργασίας και δικαιώματα, σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και στον Τύπο, σε όλο τον κλάδο των ΜΜΕ.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ με όλες μας τις δυνάμεις θα είμαστε μπροστά και σε αυτόν τον αγώνα.
Αθήνα, 22 Ιούλη 2020