ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Τι ζήτησε ο Χατζηνικολάου από τον Πάιατ...

...και τι του απάντησε ο αμερικανός πρεσβευτής

Μετά το σάλο την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα “αμφισβητούμενα ύδατα” στο Καστελόριζο προκλήθηκαν πολλές αντιδράσεις με αποτέλεσμα να παρέμβει ο αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ και να δηλώσει:
Το Καστελλόριζο έχει υφαλοκρηπίδα και δικαιώματα ΑΟΖ”. Σχολιάζοντας την αναφορά του Στέιτ..
Ντιπάρτμεντ σε “αμφισβητούμενα νερά”, υπογράμμισε :«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ο όρος “αμφισβητούμενα” αναφέρεται απλώς σε περιοχές όπου περισσότερες από μία χώρες προβάλλουν θαλάσσιες διεκδικήσεις».
Το γεγονός πάντως προκάλεσε ένα tweet του Νίκου Χατζηνικολάου ο οποίος προτρέπει τον αμερικανό αξιωματούχο να ενημερώσει τους ανωτέρους του.
Ενημερώστε επειγόντως τους προϊσταμένους σας στο State Department”, έγραψε ο Νίκος Χατζηνικολάου και πρόσθεσε σε δεύτερο tweet: “Αμφισβητούμενα ύδατα λέει η ανακοίνωση του υπουργείο σας των Εξωτερικών. Η τουρκική Navtex αναφέρεται και σε τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας… Πώς ακριβώς αμφισβητούνται αυτά;”.
Και ο Τζέφρι Πάιατ απάντησε πώς όταν μιλάει, μιλάει εξ ονόματος των ΗΠΑ:

Οι δικές σας θέσεις κύριε Πρέσβη είναι δίκαιες,καθαρές και ενισχύουν τη διεθνή νομιμότητα.Ευχόμαστε να υιοθετηθούν πλήρως και χωρίς «αστερίσκους» από την αμερικανική κυβέρνηση. Η ελληνική υφαλοκρηπίδα δεν είναι… «διαφιλονικούμενη»”, κατέληξε ο γνωστός δημοσιογράφος.
- πηγή: libre.gr