ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Επιστρέφουν στο Μάτι: Κυβερνητικά πυρά και κατηγορηματική διάψευση Γεροβασίλη

Λίγες ημέρες πριν την τραγική επέτειο της φονικής πυρκαγιάς, η οποία κόστισε τη ζωή σε 102 άτομα, το κυβερνητικό στρατόπεδο επιλέγει να βάλει ξανά στο κάδρο τον ΣΥΡΙΖΑ, με βάση ρεπορτάζ της «Καθημερινής». Διαψεύδει και απειλεί με μηνύσεις η Όλγα Γεροβασίλη.Η εφημερίδα στην κυριακάτικη έκδοσή της κάνει λόγο για απόπειρα συγκάλυψης, βάζοντας, εμμέσως, στο στόχαστρο την τότε υπουργό..
Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.
Σύμφωνα με την «Κ», η οποία παρουσιάζει αποσπάσματα συνομιλιών, ο τότε αρχηγός της πυροσβεστικής εμφανίζεται να ζητά από τον πραγματογνώμονα να «θάψει» στοιχεία για την έρευνα, ενώ φέρεται να υποστηρίζει ότι έχει «άνωθεν πολιτικές εντολές».
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Βασίλης Ματθαιόπουλος, αρνήθηκε την οποιαδήποτε συνομιλία με τον πραγματογνώμονα και έκανε λόγο για ψεύδη.

Προειδοποιεί με μηνύσεις η Γεροβασίλη

Από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα, χαρακτηρίζοντάς το ψευδές και λέγοντας ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της πρώην υπουργού
Η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον. Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.

Πάλι παρακράτος βλέπει ο Πέτσας

Σήμερα, σε μία ακόμη έξαρση τυμβωρυχίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να υιοθετήσει πλήρως το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» και μίλησε για «έγκλημα συγκάλυψης, με τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές».
Κατά τον Στέλιο Πέτσα οι «αποκαλύψεις» της Καθημερινής δείχνουν ότι:
  • Η τότε ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, επικαλούμενη άνωθεν εντολές και οδηγίες της τότε πολιτικής ηγεσίας, φαίνεται να δρούσε συντεταγμένα όχι για τη διαλεύκανση των στοιχείων της τραγωδίας αλλά αντιθέτως για τη συγκάλυψη του εγκλήματος και για τη διατήρηση στο απυρόβλητο εμπλεκόμενων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Καταγράφονται απειλές με χυδαίες εκφράσεις εναντίον του εμπειρογνώμονα του Σώματος. 
  • Διαπιστώνεται προσπάθεια απόκρυψης κρίσιμων στοιχείων, και
  • Αναδεικνύεται η πλήρης απαξίωση των εισαγγελικών Αρχών από τους τότε αρμοδίους, που παραπέμπουν σε αδίστακτο παρακρατικό μηχανισμό.
Τέλος, ο Στέλιος Πέτσας ζητά εξηγήσεις από την Όλγα Γεροβασίλη, αλλά και την τότε ηγεσία της  Πυροσβεστικής.
- από efsyn