ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Μαζικά τεστ για κορωνοϊό στην ΕΡΤ - Αρνητικοί σε Covid-19, 105 εργαζόμενοι

Αρνητικά ήταν και τα 105 αποτελέσματα των τεστ για την ανίχνευση του νέου κορονοϊού COVID-19, που διενεργήθηκαν σε εργαζόμενους της ΕΡΤ. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή και πραγματοποίησε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, την προηγούμενη εβδομάδα και..
συγκεκριμένα από τις 15 έως και τις 17 Ιουλίου.
Στα μοριακά τεστ υποβλήθηκαν εργαζόμενοι και από τις πέντε Γενικές Διευθύνσεις της ΕΡΤ, χωρίς να παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα του COVID-19, καθώς μοναδικό κριτήριο για την επιλογή των υπαλλήλων -δημοσιογράφων, τεχνικών, εικονοληπτών, καθαριστριών κ.ά.- ήταν οι ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας τους, όπως για παράδειγμα οι κλειστοί χώροι των studio και των μοντάζ, καθώς και οι αίθουσες εργασίας.
Επισημαίνεται, ότι με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ ανάλογοι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στο εξής τακτικά στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ -και εννοείται σε εθελούσια βάση- στο πλαίσιο της προληπτικής τακτικής που ακολουθεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι μολονότι στην ΕΡΤ –απ’ όλα τα ΜΜΕ– εκδηλώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού, η δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν η μόνη που κατόρθωσε στη διάρκεια του lock down να έχει συνεχή ροή ενημέρωσης, καθώς στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής αλλά και στα άλλα κτήρια όπου στεγάζεται η ΕΡΤ, από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του ο νέος ιός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και κυρίως την προστασία της υγείας των εργαζομένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.