ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

H ΕΣΠΗΤ αποχαιρετά τον Τάσο Κουτσοθανάση

O Tάσος Κουτσοθανάσης με τον Χρόνη Αηδονίδη
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του βετεράνου δημοσιογράφου Τάσου Κουτσοθανάση, από τα παλαιότερα μέλη της Ένωσης, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 88 ετών.
Ο Τάσος Κουτσοθανάσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1931. Aπό νωρίς αφοσιώθηκε στη δημοσιογραφία, υπηρετώντας επί σειρά ετών -και από τους.. πρωτοπόρους του είδους- το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ της εποχής, μέσα από ιστορικές εφημερίδες και περιοδικά.
Η πρώτη επαφή του με τη δημοσιογραφία έγινε στην εφημερίδα "Αθηναϊκή" παρουσιάζοντας κάθε Δευτέρα κινηματογραφικό ρεπορτάζ και τις νέες ταινίες της εβδομάδας. Συνεργάστηκε με το συγκρότημα Μπότση γράφοντας στο περιοδικό "Πρώτο" και στην "Απογευματινή" για ποικίλα καλλιτεχνικά θέματα, κυρίως όμως για το τραγούδι. Για πολλές δεκαετίες μάλιστα, ήταν ο βασικός καλλιτεχνικός συντάκτης στο ιστορικό "Ντομινό". Στην πολύχρονη σταδιοδρομία του συνεργάστηκε επίσης με την κυπριακή εφημερίδα "Σημερινή", με την "Σημερινή" της Ν. Υόρκης, με την "Παροικιακή" του Λονδίνου, με τα περιοδικά "Λεξομανία", "Πάλκο", "Δίφωνο" κ.α.,
Αργότερα ασχολήθηκε με επιτυχία και με τη συγγραφή βιβλίων με κύρια θέματα το ελληνικό λαϊκό τραγούδι και τους εκπροσώπους του.
Ειδικότερα, τα βιβλία του «Οι χρυσές δεκαετίες του ελληνικού τραγουδιού- α’ τόμος 2006, β ’τόμος 2007) αποτελούν σταθμό αναφοράς, καταγραφής και ανάδειξης της ιστορίας του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Η αγάπη του για το τραγούδι και η γνήσια καλλιτεχνική του φλέβα αποτυπώθηκε και στη συγγραφή στίχων, οι οποίοι ερμηνεύθηκαν από μεγάλα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού (Γιώτα Λύδια, Πολύ Πάνου, Δούκισσα, Ηλ. Κλωναρίδης, Χαρούλα Λαμπράκη κ.α) σε δημιουργίες σημαντικών συνθετών.
Ο Τάσος Κουτσοθανάσης υπήρξε ένας ρεπόρτερ παλαιάς κοπής, ένας αγνός βετεράνος της ελληνικής δημοσιογραφίας, ευγενής κι αγαπητός συνάδελφος, με άσβεστο πάθος και πολύτιμες γνώσεις, παράδειγμα ήθους, ευπρέπειας και απαράμιλλης ευγένειας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά έναν άξιο και πρωτοπόρο συνάδελφο, που υπηρέτησε με σεβασμό την ελληνική δημοσιογραφία.