ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Άστοχη και η δήλωση Κυμπουρόπουλου κι η ανάρτηση Πολάκη

"Ήταν άστοχη η δήλωση Κυμπουρόπουλου, εξίσου άστοχη ήταν η δήλωση Πολάκη” είπε στον ρ/σ News 24/7 ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Βαρδακαστάνης.
“Το δικαίωμα που προβλέπεται από το Σύνταγμα δεν μπορεί κανείς να το αποκαλεί ευεργέτημα και να του αποδίδει χαρακτηριστικά..
ελεημοσύνης” είπε ο κ. Βαρδακαστάνης και πρόσθεσε ότι η διάταξη βάσει της οποίας διορίστηκε ο Κυμπουρόπουλος ισχύει εδώ και 20 χρόνια.
“Έχουν διοριστεί δεκάδες και πολλοί κατέχουν θέσεις διευθυντών και ουδείς αμφισβήτησε την επάρκεια κανενός” είπε και συμπλήρωσε πως θα ήθελε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος να κριθεί για την επαγγελματική του διαδρομή και επάρκεια.
“Εγώ δεν θα έκανα ποτέ την δήλωση του Κυμπουρόπουλου, θα έλεγα ότι διορίστηκα με αυτόν τον νόμο, και δεν θεωρώ ότι είναι χάρη, είναι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας να το θεσπίσει”.
“Κάνω κριτική και στους δύο”, συνέχισε ο κ. Βαρδακαστάνης. “Θεωρώ ότι ο Κυμπουρόπουλος ως νέος και άπειρος είπε ότι δεν θα ήθελε να έχει εμπόδια και να πετύχει χωρίς στήριξη, αλλά και ο Πολάκης που είναι υπουργός κι έχει άλλη πείρα, δεν θα έπρεπε να απαντήσει έτσι, θα μπορούσε να ασκήσει κριτική μόνο στις “χάρες””.
Τέλος, ο κ. Βαρδακαστάνης επέκρινε και τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι δεν έπρεπε να καλύψει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και τάχθηκε υπέρ της άποψης του Νίκου Φίλη για την οποία είπε ότι τον εκφράζει. - Πηγή: news247.gr

Ο Αντώνης Ρέλλας

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Ρέλλας, Σκηνοθέτης - Ανάπηρος ακτιβιστής, δήλωσε στο fb τα εξής: 
«Ο συνανάπηρος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, δεν χρειάζεται αυτόκλητους σωτήρες και ξέρω ότι θα υπερασπιστεί μόνος του τα λεγόμενά του για αυτό και προτιμώ να μη σπεύσω να κάνω πραγματολογική ανάλυση της δήλωσής του. Ούτε θα μπορούσα βέβαια ποτέ να υπερασπιστώ την πρακτική του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να δημοσιεύσει κάτω από τη δήλωση του Στέλιου το ΦΕΚ διορισμού του σε προσωποπαγή θέση. Θα πω μόνο πως, αν ο Στέλιος ήθελε να αναπτύξει τη δήλωσή του, θα του πρότεινα να φροντίσει να αναφερθεί σε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα έπρεπε να υπάρχουν, ώστε να μη χρειάζεται κανένας και καμία από εμάς, συμπεριλαμβανομένου του Στέλιου, να κάνει χρήση όσων ευνοϊκών διατάξεων υπάρχουν για ανθρώπους με βλάβες. Γιατί προφανώς όλοι οι ανάπηροι και ανάπηρες συμφωνούμε στο ότι οι ίσες ευκαιρίες δεν συμπυκνώνονται σε επιδοματική πολιτική, ποσόστωση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ίσως διορισμό στο δημόσιο. Αν το ελληνικό κράτος δομηθεί με τρόπο που κάθε ανάπηρος άνθρωπος θα έχει ισότιμη πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά, θα πάψουμε και στη χώρα μας να θεωρούμε ηρωισμό - αν όχι θαύμα - την πρόοδο και διάκριση μιας κωφής δικηγόρου στο χώρο της εργασίας της, θα σταματήσει να μας δημιουργεί ρίγη συγκίνησης ο χρήστης αμαξιδίου που φροντίζει και παίζει με τα παιδιά του στο πάρκο, δεν θα απορούμε που ο τυφλός γείτονάς μας μπορεί να ζει αυτόνομα στο διαμέρισμά του.
Τότε μόνο θα μπορέσουμε να κρίνουμε τον Στέλιο, τον Αντώνη και τον κάθε ανάπηρο υποψήφιο ισότιμα με τους υπόλοιπους για τις πολιτικές τους θέσεις και τη δημόσια δράση τους και όχι με βάση τη βλάβη τους».