ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Αλέξης Γεωργούλης: Το πρόγραμμα ενίσχυσης κινηματογραφικών παραγωγών "μεγαλώνει" την Ελλάδα

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Γεωργούλης, μιλώντας στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ1, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη μέριμνα της Πολιτείας για την υποστήριξη των οπτικοακουστικών παραγωγών.
Αναλυτικά δήλωσε:
«Το βασικό όχημα που έχει ανοίξει τον τελευταίο χρόνο και είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Ελλάδα..
είναι το ΕΚΟΜΕ, η εταιρεία που διαχειρίζεται την επιστροφή φόρων από παραγωγές οπτικοακουστικού υλικού. Η συγκεκριμένη τακτική λειτουργεί πολύ καλά στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στην Αμερική και στην Ευρώπη. Κάποιος παραγωγός πηγαίνει σε μια χώρα ξοδεύει κάποια λεφτά και παίρνει επιστροφή από τα λεφτά που ξοδεύει. Δεν είναι λεφτά του κράτους, δεν υπάρχει οικονομικό βάρος. Όταν πηγαίνω εγώ και κάνω γυρίσματα για παράδειγμα στην Ελλάδα, διαφημίζεται η χώρα. Η χώρα μεγαλώνει μέσα από τις ταινίες που γυρίζονται στον τόπο μας. Αυτό που έγινε είναι απίστευτο. Εδώ και δέκα χρόνια καμία κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε με αυτό το πράγμα. Οι παραγωγές έρχονται δουλεύουν, αφήνουν χρήματα και φεύγουν αφήνοντας τον τόπο έτσι όπως είναι, όπως ακριβώς τον βρήκαν».