ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Η Formula 1 στο ΕΡΤ SPORTS και στα διαδικτυακά της ΕΡΤ

Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν

Οι ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές, όπως και ο αγώνας του Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν, θα μεταδοθούν ζωντανά από τη συχνότητα της ΕΡΤ SPORTS, καθώς και από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ. Επίσης, το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο για 7 ημέρες στα ψηφιακά Μέσα της ΕΡΤ (υβριδική τηλεόραση, WebTV κ.ά.)..
Ο αγώνας του Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου 2019 στις 15:10 (σύνδεση με το Μπακού από τις 14:50).
Στην περιγραφή και στο σχολιασμό του αγώνα, θα βρίσκονται οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου.
Καλεσμένοι στο στούντιο, θα είναι ο εκπαιδευτικός και δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Βασίλης Γούσιας, καθώς η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.
Τρία Γκραν Πρι, τρία 1-2 για τη Mercedes μέχρι στιγμής μέσα στο 2019. Αποτέλεσμα που ίσως ούτε η ίδια η γερμανική ομάδα δεν θα περίμενε πριν από την αρχή του πρωταθλήματος. Το γεγονός ότι κάτι αντίστοιχο έχει να συμβεί στη Formula 1 από το 1992 και την παντοδύναμη τότε Williams, πιστοποιεί τη δυσκολία αλλά και τη σπανιότητα του επιτεύγματος. Θα μπορέσουν άραγε τα «Ασημένια Βέλη» να κάνουν για 4η συνεχόμενη φορά το 1-2, πετυχαίνοντας ένα -χωρίς προηγούμενο- ρεκόρ; Και αν όχι, ποιος θα τους σταματήσει;
Αν τα μονοθέσια της Formula 1 πήγαιναν σε οποιαδήποτε άλλη πίστα εκτός απ’ αυτήν του Αζερμπαϊτζάν για τον 4ο γύρο του Πρωταθλήματος (εξαιρείται το Μονακό από την υπόθεση), ίσως να μπορούσαμε να κάνουμε κάποια πρόβλεψη. Στο Αζερμπαϊτζάν όμως, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.
Από το 2016, όταν και πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας στους δρόμους του Μπακού, το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν είναι ίσως το πιο απρόβλεπτο της χρονιάς.
Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι το 2017 ο νικητής του αγώνα, Ντάνιελ Ρικιάρντο, είχε ξεκινήσει από τη 10η θέση του γκριντ, ενώ ο περσινός νικητής Λιούις Χάμιλτον κέρδισε, μόνο αφού ο ομόσταυλός του Βάλτερι Μπότας εγκατέλειψε από την πρώτη θέση δύο γύρους πριν από το τέλος, όταν πάτησε ένα θραύσμα και έσκασε το ελαστικό του. Στους δύο προηγούμενους αγώνες που είχαν γίνει στο Αζερμπαϊτζάν, ο Χάμιλτον δεν είχε ανέβει ποτέ ψηλότερα από την 5η θέση. Όσο για τους άλλους διεκδικητές μιας θέσης στο βάθρο; Θα δώσουμε το εξής στατιστικό: από τους 58 αγώνες που έχουν γίνει από το πρώτο Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν το 2016 μέχρι αυτό του 2019, μόνο τρεις φορές έχει ανέβει στο πόντιουμ πιλότος που δεν οδηγούσε Mercedes, Ferrari ή Red Bull. Και αυτές ήταν όλες στο Μπακού...

ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ - ΩΡΑΡΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
Μ. Παρασκευή 26 Απριλίου 2019
Ελεύθερες Δοκιμές 1: 12:00-13:30
Ελεύθερες Δοκιμές 2: 16:00-17:30
Μ. Σάββατο 27 Απριλίου 2019
Ελεύθερες Δοκιμές 3: 13:00-14:00
Κατατακτήριες Δοκιμές: 16:00-17:00
Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου 2019
Αγώνας: 15:10