ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Αλλαγές και ανασυγκρότηση επιτροπών στην ΕΡΤ

Μετά την «ανανέωση στην ενημέρωση της ΕΡΤ» (ΕΔΩ) η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης προχώρησε
στη συγκρότηση Επιτροπής Προγράμματος και Ενημερωτικών Εκπομπών και Επιτροπής «Μικροφίλμ», καθώς και στην ανασυγκρότηση της Επιτροπής Κινηματογράφου.
Ειδικότερα, για την τηλεόραση..
της ΕΡΤ συγκροτείται Επιτροπή Προγράμματος και Ενημερωτικών Εκπομπών, η οποία απαρτίζεται από τους: Γιώργο Σιούλα (Πρόεδρο – Γενικό Διευθυντή Τηλεόρασης), Αλέξανδρο Κάντερ Μπαξ (Γενικό Διευθυντή ΕΡΤ3), Ευτυχία Ζέρβα, Κώστα Μαχαίρα, Μίνα Τέγα, Θεόδωρο Χατζηπαναγιώτη και Αλεξάνδρα Χριστακάκη.
Η Επιτροπή είναι υπεύθυνη για την υποβολή εισηγήσεων σχετικά με την παραγωγή ή συμπαραγωγή κάθε είδους τηλεοπτικού προγράμματος και ενημερωτικών εκπομπών, συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών, καθώς και για τον έλεγχο των σχετικών οικονομικών στοιχείων.
Επίσης, συγκροτήθηκε Επιτροπή Αξιολόγησης για το πρόγραμμα «Μικροφίλμ 2020», η οποία απαρτίζεται από τους: Μένο Δελιοτζάκη (Πρόεδρο), Βασίλη Βασιλάκη και Ηλία Δημητρίου. Η επιτροπή καλείται να εισηγηθεί έως τις 10 Ιουνίου 2019 για τις ταινίες μικρού μήκους που θα χρηματοδοτηθούν από την ΕΡΤ, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής.
Η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε και την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Κινηματογράφου, η οποία θα αποτελείται από τους: Χρήστο Φασόη (Πρόεδρο), Αλέξανδρο – Ρωμανό Λιζάρδο, Μαγδαληνή Μαργαρίτη, Σωκράτη Χατζηιωάννου, Κάλλια Παπαδάκη (Σεναριογράφος – συγγραφέας), Γλυκερία Πατραμάνη (Σεναριογράφος) και Σπύρο Ταραβίδα (Σκηνοθέτης). Η Επιτροπή θα εισηγείται την επιλογή κινηματογραφικών έργων, στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας περί 1,5%, καθώς και τη διάθεση διαφημιστικού χρόνου στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.