ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Ρύθμιση - τομή η αιτιολόγηση των απολύσεων

«Κανείς πλέον δεν θα μπορεί να απολύεται, αν δεν συντρέχει βάσιμος λόγος που θα πρέπει να αποδεικνύεται συγκεκριμένα», τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, αναφερόμενη σε σχετική ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προσεχώς στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1..
το βράδυ της Παρασκευής, η υπουργός έκανε λόγο για «ρύθμιση - τομή», προσθέτοντας ότι «αν ένας εργαζόμενος προσφύγει στα δικαστήρια, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει βάσιμος λόγος απόλυσης, θα πρέπει ο εργοδότης να αποδείξει ότι είχε σοβαρό λόγο, για να τον απολύσει. Εάν δεν μπορεί να το αποδείξει ο εργοδότης, τότε ο εργαζόμενος δικαιούται επαναπρόσληψη, μισθούς για όλο αυτό το διάστημα και αποζημίωση».
Όπως υπογράμμισε η Εφη Αχτσιόγλου, πρόκειται για «μία πολύ μεγάλη τομή που θα γίνει αντιληπτή στην καθημερινότητα των εργαζομένων. Με τη ρύθμιση αυτή, το ευρωπαϊκό κεκτημένο στην εργατική προστασία γίνεται πράξη στη χώρα μας».