ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Ναζιστική πρόκληση από τη Χρυσή Αυγή για τις γερμανικές οφειλές

BINTEO

Σε ακόμη μία ανιστόρητη, ναζιστική πρόκληση προχώρησε βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Βουλή ζητώντας πολεμικές επανορθώσεις και από το ΚΚΕ για τα όσα συνέβησαν στον εμφύλιο πόλεμο.
Ο βουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης, Ευάγγελος Καρακώστας, κατά τη συζήτηση για τις γερμανικές οφειλές στην Ολομέλεια, εκστόμισε απίστευτα ανιστόρητες ατάκες, ενώ..
ισχυρίστηκε ότι πρέπει να ανοίξει θέμα διεκδίκησης για τα ανθρώπινα θύματα και τις καταστροφές που προκλήθηκαν με ευθύνη του ΚΚΕ από το 1944 έως το 1949.
«Δεσμευόμαστε ότι η αμύθητη περιουσία του ΚΚΕ θα παραδοθεί σε άπορες ελληνικές οικογένειες..», είπε ο βουλευτής και πρόσθεσε ότι «το Δίστομο δεν επλήγη μόνο από Γερμανούς» πρόσθεσε ο ακροδεξιός βουλευτής με την παρέμβασή του να δημιουργεί μεγάλη ένταση στην αίθουσα και να προκαλεί την αντίδραση του προεδρεύοντος Γιώργου Λαμπρούλη.
«Λέγονται ανιστόρητα πράγματα. Αλλά δεν περιμένουμε να ακούσουμε τίποτα άλλο από χρυσαυγίτες δολοφόνους, υπόδικους. Περάστε έξω!», είπε ο Γιώργος Λαμπρούλης ακούγοντας βουλευτές από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής να συνεπικουρούν τον Ευάγγελο Καρακώστα όρθιοι.
«Αυτές οι κραυγές μίσους δεν έχουν θέση εδώ πέρα!», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Βαγιωνάκη που ανέβηκε στο βήμα εκείνη την ώρα.

Οι βουλευτές της ναζιστικής οργάνωσης δεν έμειναν εκεί, αλλά επιτέθηκαν με υβριστικές εκφράσεις κατά βουλευτών που διαμαρτύρονταν με φράσεις όπως «είσαι καραγκιόζης» και «είστε δολοφόνοι».
Σε εκείνο το σημείο ο κ. Λαμπρούλης ζήτησε να μην γραφτεί τίποτα στα πρακτικά και έδιωξε τους χρυσαυγίτες βουλευτές από την αίθουσα.
«Υπάρχουν δικογραφίες...» είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ιωάννης Λαγός. «Σκοτώνεστε και ματώνετε κόσμο, Έλληνες και μετανάστες. Περάστε έξω!», επέμεινε ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης. «Τι περάστε έξω; Στο σπίτι σου είμαστε;», είπε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. «Ή θα καθίσετε και θα ακούσετε ή θα περάσετε έξω. Δεν περιμέναμε καλύτερη συμπεριφορά από υπόδικους εγκληματίες. Παρακαλώ», είπε ο Γιώργος Λαμπρούλης καθώς οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής όρθιοι επιτίθεντο φραστικά κατά των βουλευτών των άλλων κομμάτων.

«Άθλια πράγματα» το σχόλιο Βούτση

Μετά από αρκετή ώρα και όταν ανέβηκε στην έδρα για να προεδρεύσει της συνεδρίασης, ο Νίκος Βούτσης τοποθετήθηκε για το περιστατικό δηλώνοντας «αυτά είναι άθλια πράγματα. Για το Βίτσι και το Γράμμο τελειώνει κάθε συζήτηση. Αυτοί οι κύριοι χαρακτηρίζονται από αυτά που λένε. Έχουν χαρακτηριστεί και από άλλα μέσα στην κοινωνία και βρίσκονται τώρα ενώπιον της δικαιοσύνης».

«Η ιστορία είναι αδέκαστη»

Σχόλιο σε υψηλούς τόνους έκανε και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης υπογραμμίζοντας ότι ο λαός πρέπει να γνωρίζει και να μην παγιδεύεται.
«Έχουμε τους φασίστες που ορκίζονται στον Χίτλερ και ξαναλέω ότι είναι κότες και δεν εμφανίζονται. Ήδη έχουν καταδικαστεί στελέχη τους για δολοφονική δράση κατά μεταναστών. Ήδη είναι δολοφόνοι του Φύσσα. Η Ιστορία είναι αδέκαστη όσο κι αν έγινε προσπάθεια παραχάραξης. Ήταν συνεργάτες των ναζί, κουβαλούσαν δεκάδες κεφάλια ανταρτών και έπαιρναν λύτρα από τους Βούλγαρους φασίστες. Να γνωρίζει ο λαός και να μην παγιδεύεται. Είναι υποχρέωση του κάθε δημοκρατικού κόμματος και της κάθε κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά.

«Ντροπή και όνειδος»

Την προκλητική παρουσία των βουλευτών της ναζιστικής οργάνωσης δεν άφησε ασχολίαστη και ο πρωθυπουργός ο οποίος χαρακτήρισε «ντροπή και όνειδος για την ιστορία του λαού μας» την παρουσία τους εντός Κοινοβουλίου.
Ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι οι ομιλητές της Χρυσής Αυγής δεν τόλμησαν καν να πουν τη λέξη «ναζί», σχολιάζοντας «είναι ίδιοι και αποτελεί ντροπή πως ένα κομμάτι του λαού παραπλανημένο τους ψήφισε».

- από το efsyn.gr