ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Νotre Drame

Μεγάλη Δευτέρα για τους Καθολικούς και καίγεται ο Καθεδρικός της Παναγιας των Παρισίων.
Ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού υψώνεται από το κτίριο, όπως φαίνεται σε πολλές φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πιθανότατα η φωτιά να ξεκίνησε σε σημείο που..
διεξάγονταν εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου των 850 χρόνων, το οποίο κινδύνευε να καταρρεύσει λόγω κακής συντήρησης τα προηγούμενα χρόνια.

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την ακύρωση του διαγγέλματος που είχε προγραμματίσει να βγάλει στον λαό της Γαλλίας, για τα μέτρα στο πλαίσιο του διαλόγου που άνοιξε η κυβέρνηση στον απόηχο της κρίσης μετά το κίνημα των κίτρινων γιλέκων.
Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, η στέγη που άρπαξε φωτιά έχει σχεδόν καταστραφεί ολοσχερώς και έχει καταρρεύσει, ενώ κατέρρευσε και το ένα από τα δύο κωδωνοστάσια.

Tα καλά νέα:
Η κύρια δομή της Notre-Dame έχει σωθεί και διατηρηθεί. To ίδιο ισχύει για δύο πύργους του βόρειου καμπαναριού…  «Θα αναδημιουργήσουμε μαζί την Notre Dame», δηλώνει ο Μακρόν που αναφέρει:
- «Ξεκινάμε μια διεθνή εκστρατεία για τη συγκέντρωση κεφαλαίων…».
- «Χρειαζόμαστε και θα ζητήσουμε βοήθεια από τους μεγαλύτερους ειδικούς στον κόσμο…».