ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Αυτονόητο: όποιος είναι υποψήφιος δεν κάνει εκπομπή

Διαμαρτύρεται εμμέσως πλην σαφώς η Βίκυ Φλέσσα γιατί η ΕΡΤ δεν θα προβάλει άλλες εκπομπές της («Στα Ακρα»). Η Διοίκηση της ΕΡΤ την ενημέρωσε, λέει η Φλέσσα, ότι λόγω της επίσημης ανακοινώσεώς της ως υποψήφιας Ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία η προβολή της εκπομπής διακόπτεται.
Η Βίκυ Φλέσσα με τη σειρα της ενημέρωσε σχετικά τους διαδικτυακούς φίλους της:..

"Δεδομένου ότι έχουν ήδη μαγνητοσκοπηθεί από εμένα προς προβολήν 9 ακόμη συνεντεύξεις, ζήτησα τουλάχιστον 2 από αυτές να προβληθούν στο πλαίσιο του νόμου της προεκλογικής περιόδου, που ξεκινά από τη Μεγάλη Τετάρτη έως τις εκλογές και παρέχει το δικαίωμα για τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή να εμφανιστεί δύο φορές σε κάθε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας. Η απάντηση που έλαβα σε αυτό το αίτημα ήταν αρνητική. Φίλες και φίλοι, δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να σάς ενημερώσω τί θα γίνει με τις παραπάνω εκπομπές. Στην ερώτησή μου, αν θα προβληθούν μετά την Κυριακή 26 Μαίου, δεν έλαβα απάντηση από τη Διοίκηση της ΕΡΤ".

Η ΕΡΤ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:
"Είναι αυτονόητο ότι όσοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ –είτε ανήκουν στο τακτικό προσωπικό της, είτε είναι εξωτερικοί συνεργάτες– έχουν επίσημα ανακοινωθεί ως υποψήφιοι στις ευρωεκλογές ή τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν μπορούν να παρουσιάζουν εκπομπή, βάσει των όσων προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία. Αυτό ακριβώς συνέβη μεταξύ άλλων και με τους κ.κ. Αρβανίτη, Μπούρα και Φλέσσα.
Η ΕΡΤ ευχήθηκε και εύχεται καλή επιτυχία στους δημοσιογράφους της που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι / υποψήφιες στις εκλογές. Όπως κάθε άλλος υποψήφιος, θα φιλοξενούνται και αυτοί /αυτές σε εκπομπές της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον νόμο και γενικότερα τους κανόνες για τη διαφύλαξη της πολιτικής πολυφωνίας.
Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι υποβολιμαία και κακόπιστη."