ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Metron Analysis: Πόσο προηγείται η ΝΔ

Μπροστά με 7,8 μονάδες για τις εθνικές εκλογές και 7,3 μονάδες για τις ευρωεκλογές είναι η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, της Metron Analysis, που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, τα κόμματα συγκεντρώνουν: Νέα Δημοκρατία 27,2%, ΣΥΡΙΖΑ 19,9%, στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, ακολουθεί το ΚΚΕ με.. 5,8% και η Χρυσή Αυγή με 4,6%.
Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 28,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21% και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,7%, η Χρυσή Αυγή με 5,1% και το ΚΚΕ με 5%. Μάλιστα στο σενάριο της αναλογικής κατανομής της αδιευκρίνιστης ψήφου στα κόμματα η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει στις 10,2 μονάδες (37,5% για τη ΝΔ και 27,3% για τον ΣΥΡΙΖΑ).
Σύμφωνα με τη Metron Analysis, το Κίνημα Αλλαγής καταλαμβάνει την τρίτη θέση.