ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 16 Απριλίου 2019

Στα δικά μας σχολεία υπάρχουν μόνο παιδιά

Τα Αλληλέγγυα Σχολεία αποτελούν ένα πολύμορφο δίκτυο κοινοτήτων μάθησης. Έχουν συγκροτηθεί στη βάση των αναγκών της κοινωνίας, έχοντας όμως ως στόχο να αποτελέσουν τη μήτρα εναλλακτικών μορφών εκπαίδευσης με τις οποίες θα μπολιαστεί το δημόσιο σχολείο αλλά και να καλλιεργήσουν μία εκπαίδευση πιο δημοκρατική και συμμετοχική.
Μαθήματα γυμνασίου και λυκείου, τμήματα εκμάθησης ελληνικών σε..
πρόσφυγες και μετανάστες, ξένες γλώσσες, ποικίλα τμήματα τέχνης, θεατρικές ομάδες, μαθήματα μουσικής και ζωγραφικής συνθέτουν την καθημερινή δράση των Αλληλέγγυων Σχολείων, που έχει ως πυξίδα την κοινωνική χρησιμότητα και την καθολική πρόσβαση στη γνώση αλλά και τον πολιτισμό.
Στο πλαίσιο αυτό το  Δίκτυο των Αλληλέγγυων Σχολείων διοργάνωσε ένα ακόμη διήμερο συνάντησης των εγχειρημάτων, αυτή τη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σκοπός του Δικτύου ήταν τόσο η παρουσίαση του εγχειρήματος  των αλληλέγγυων σχολείων όσο και η επαφή με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Το «Αντιδραστήριο» της ΕΡΤ3 συνομιλεί με ανθρώπους από τα Αλληλέγγυα Σχολεία που μετείχαν στο διήμερο: «Στα δικά μας σχολεία υπάρχουν μόνο παιδιά» με αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό χαρακτήρα, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Info
Μεταδίδεται: Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, στις 19:00
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Πάνος Κάσαρης, Στέλιος Νικητόπουλος
Σκηνοθεσία: Νίκος Γκούλιος
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Τσέπος