ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Η EΣΗΕΑ δίνει το νεοκλασσικό της Ζαΐμη

για τη στέγαση προσφύγων και ειδικότερα των ασυνόδευτων παιδιών

Συνάντηση με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα είχε σήμερα αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, αποτελούμενη από την Πρόεδρο κυρία Μαρία Αντωνιάδου, τον Γενικό Γραμματέα Σταύρο Καπάκο και τη Β’ Αντιπρόεδρο Άρια Αγάτσα.
Κατά τη συνάντηση, τα μέλη του Προεδρείου εξέθεσαν στον υπουργό την απόφαση.. της Ενώσεως να διαθέσει το νεοκλασικό κτήριο επί της οδού Ζαϊμη, στα Εξάρχεια, ιδιοκτησίας της ΕΣΗΕΑ, για τη στέγαση προσφύγων και ειδικότερα των ασυνόδευτων παιδιών.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας τη συντριπτική πλειονότητα των Αθηναίων δημοσιογράφων, που γνωρίζουν και είναι ευαισθητοποιημένοι στα θέματα της προσφυγιάς, προχώρησε στην απόφαση αυτή, θεωρώντας την ως την καταλληλότερη για την αξιοποίηση του κτηρίου, επ’ ωφελεία των ευάλωτων και σκληρά δοκιμαζόμενων κοινωνικών ομάδων.
Ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΑ και διαβεβαίωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί.
Υπενθυμίζουμε ότι το ιστορικό κτήριο επί της οδού Ζαϊμη 11 είχε αγοραστεί, επί προεδρίας Αριστείδη Μανωλάκου, για τη στέγαση της Βιβλιοθήκης και του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, όμως, από το 2009 τελούσε υπό κατάληψη και δεν ολοκληρώθηκε η αξιοποίησή του.