ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Έτσι θα πληρώσετε χαμηλότερους δασμούς στο τελωνείο

Άνοιξε ο δρόμος για να μειώσουν το Τέλος Ταξινόμησης οι ιδιώτες αλλά και οι έμποροι που εισάγουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην Ελλάδα κάνοντας χρήση της ευνοϊκής διάταξης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Ειδικότερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του movenews.gr η περίφημη Επιτροπή που εξετάζει τα αιτήματα πολιτών και εμπόρων σχετικά με την εκτίμηση της πραγματικής.. κατάστασης και επιβολή ιστορικού Τέλους Ταξινόμησης στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα συστάθηκε και ήδη ο πρώτος ενδιαφερόμενος δικαιώθηκε και μάλιστα μείωσε το Τέλος Ταξινόμησης για το αυτοκίνητο που είχε εισάγει σε ποσοστό 75%!
Ο ιδιώτης καταναλωτής είχε κάνει αίτηση εδώ και μήνες για να συσταθεί η Επιτροπή από το υπουργείο Οικονομικών και παρά το γεγονός πως συνεχώς λάμβανε αναβολές η σύστασή της τελικά συναντήθηκαν τα μελη της Επιτροπής και δικαιώθηκε ο καταναλωτής ο οποίος αντί να καταβάλλει 8.000 ευρώ για Τέλος ταξινόμησης κατάφερε να μειώσει το εν λόγω ποσό σε μόλις 2.000 ευρώ!
Ωστόσο εκτελωνιστές, έμποροι αλλά και άλλοι ιδιώτες καταναλωτές που έχουν προσφύγει στην ειδική Επιτροπή εδώ και πάνω από 1,5 χρόνο ακόμη δεν έχουν εξεταστεί οι υποθέσεις τους προκαλώντας ερωτηματικά για τις τόσο μεγάλες καθυστερήσεις!
Μάλιστα όπως επισημαίνουν στο movenews.gr εκτελωνιστές: «Ο νόμος για το Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης ισχύει από 1/6/2016. Είναι άρθρο του ισχύοντα νόμου, για το οποίο άργησαν 1,5 χρόνο να βγάλουν διευκρινιστική! Ο λόγος προφανώς δεν είναι άλλος από το να «φρενάρουν» τις εισαγωγές με μειωμένο Τέλος Ταξινόμησης».
Πάντως κάποιοι δεν ήθελαν με τίποτα να δημοσιευθεί το συγκεκριμένο κείμενο που μειώνει το κόστος εκτελωνισμού των αυτοκινήτων για λόγους… ευνόητους αλλά το movenews.gr πιστό στο αναγνωστικό του κοινό αποκαλύπτει τα πάντα!
- περισσοτερα στο ρεπορτά του Γιώργου Κ. Ανδρή movenews ΕΔΩ