ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Καταγγέλλει εργασιακό bullying στην ΕΡΤ

«Κακή δημοσιότητα» η αποπομπή του Σπύρου Κρίμπαλη - Πως πήραν την απόφαση για λύση της συνεργασίας

Εκτός ΕΡΤ βρέθηκε ο Σπύρος Κρίμπαλης, ο οποίος είχε τη θέση εντεταλμένου συμβούλου για το πρόγραμμα, έπειτα από απόφαση του Δ.Σ. που έκανε δεκτή την εισήγηση περί «δυσαρμονίας στη συνεργασία του με τη διοίκηση». Ο Σπ. Κρίμπαλης, με εμπειρία πολλών χρόνων στις παραγωγές του Mega, έκανε λόγο για συνεργασία που είχε τα.. χαρακτηριστικά ενός αδιανόητου εργασιακού bullying και αποκάλυψε (στο fb) λεπτομέρειες σχετικά με την απόφαση αποπομπής του από την ΕΡΤ.
Αναλυτικά το καταγγελτικό κείμενο του Σπ. Κρίμπαλη στο fb:
"Μικρή είδηση για ένα μεγάλο δημόσιο φορέα (που δεν θα διαβάσετε πουθενά αλλού)
Το ΔΣ της ΕΡΤ με απάλλαξε από τα καθήκοντα του Εντεταλμένου Συμβούλου Προγράμματος με μια διαδικασία που δεν πρέπει να έχει προηγούμενο στην ιστορία της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης. Ήταν το άδοξο/ένδοξο τέλος μιας συνεργασίας που κράτησε για 6 μόλις μήνες και είχε τα χαρακτηριστικά ενός αδιανόητου εργασιακού bullying. Δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε. Προς το παρόν ας μείνουμε στις αποκαλυπτικές λεπτομέρειες της απόφασης.
1. Το κατηγορητήριο που συνέταξε εναντίον μου ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ήταν κατά δική του δήλωση, που καταγράφηκε στα πρακτικά της συνεδρίασης, "σκόπιμα υπερβολικό".
2 Προκειμένου να συγκεντρώσω τα απαραίτητα στοιχεία για να απαντήσω εμπεριστατωμένα στο βαρύτατο και "σκόπιμα υπερβολικό" κατηγορητήριο ζήτησα ολιγοήμερη προθεσμία.
3. Με ψήφους 3-2 το ΔΣ απάντησε αρνητικά στο αίτημά μου.
4. Μετά από αυτό τα 2 από τα 4 μέλη του ΔΣ (το πέμπτο μέλος είχε ήδη αποχωρήσει από νωρίς) έφυγαν από την αίθουσα κι έτσι δεν υπήρχε πλέον απαρτία.
5. Σε δυο λεπτά το ένα από τα δύο μέλη επέστρεψε στην αίθουσα και δήλωσε ότι θα παραμείνει για να συζητηθούν τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης αλλά όχι το θέμα της καταγγελίας της δικής μου σύμβασης.
6. Πράγματι συζητήθηκαν όλα τα υπόλοιπα θέματα και το δικό μου θέμα παραπέμφθηκε να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, πιθανότατα την επόμενη Τρίτη.
7. Τα μέλη του ΔΣ αποχώρησαν από την αίθουσα.
8. Για ένα διάστημα περίπου μισής ώρας τα τηλέφωνα πήραν φωτιά. Ύστερα από ασφυκτικές πιέσεις τα τρία από τα πέντε μέλη επανήλθαν στην αίθουσα για να λήξουν το θέμα εδώ και τώρα. Τα άλλα δύο μέλη θα ψήφιζαν δια αντιπροσώπου.
9. Με ψήφους 3-2 αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας μου με την ΕΡΤ.
10. Ποτέ δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να ενημερώσω το ΔΣ για όλες τις δυσλειτουργίες στον τομέα ευθύνης μου.
Σήμερα κανείς δε μιλάει για όλα αυτά γιατί αποτελούν "κακή δημοσιότητα". Εγώ θα έλεγα αντίθετα ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να μιλήσουμε για όλα αυτά που ευτελίζουν τη δημόσια τηλεόραση και τους έντιμους, ταλαντούχους, ευσυνείδητους ανθρώπους που την κρατούν ακόμα ζωντανή.
Κοινοποιήστε ελεύθερα μέχρι να φτάσει αυτή η μικρή ιστορία στα αυτιά των καλών ανθρώπων που παίρνουν αποφάσεις για τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.
Η ΕΡΤ είναι παντού. Επειδή ανήκει σε όλους μας."