ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Εξώδικο στα ΝΕΑ από τον βουλευτή Μ. Μπαλαούρα...

...για το «Συνταξιούχος ενός ανώτερου θεού»

 Εξώδικο προς την ALTER EGO, εκδότρια της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, καθώς και στον διευθυντή Γιώργο Μαντέλα (φωτογραφία) και τον συντάκτη Βασίλη Κανέλλη  απέστειλε ο Μάκης Μπαλαούρας, με αφορμή το πρωτοσέλιδο στις 22/3 το οποίο έχει τη φωτογραφία του και φέρει τίτλο «Φωτογραφική τροπολογία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ / Συνταξιούχος ενός ανώτερου θεού».
Η είδηση αφορούσε την έκδοση εγκυκλίου του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχετικά.. με την περικοπή στις συντάξεις όσων συνταξιούχων εργάζονται, με το κραυγαλέο σχόλιο ότι ο Μ. Μπαλαούρας εξαιρείται. To δημοσίευμα είχε διαψεύσει ο υφυπουργός ςΤάσος Πετρόπουλος αναφεροντας πως «δεν εντάχθηκαν ποτέ οι συνταξιούχοι της ΤτΕ στο δημόσιο σύστημα και γι' αυτό δεν υπάρχει θέμα εξαίρεσης».
Ο Μ. Μπαλαούρας στο εξώδικό του χαρακτηρίζει το δημοσίευμα «ψευδέστατο, που κατασκευάστηκε με την πρόθεση να τον συκοφαντήσει σκόπιμα ότι δήθεν εξαιρείται από τις μειώσεις συντάξεων, θέλοντας να πλήξει και πολιτικά τον ίδιο, καθώς και την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, προσθέτει ότι εξέδωσε δήλωση, την οποία απέστειλε και στα ΝΕΑ, και στην οποία πέραν της έντονης διαμαρτυρίας του για το συκοφαντικό δημοσίευμα ανέφερε τα εξής:
«Η δική μου σύνταξη περικόπτεται και θα παραμείνει κομμένη κατά 70% αντί του 60% που περικόπτεται η σύνταξη των συνταξιούχων του ΕΦΚΑ που συνεχίζουν να εργάζονται. Με δύο λόγια ‘‘η φωτογραφική τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα’’ όπως λένε τα ΝΕΑ, μόνο τον Μπαλαούρα δεν αφορά.»
Ο ίδιος σχολιάζει ότι αντ’ αυτού, τα ΝΕΑ επέμειναν και την επόμενη μέρα (23.3.2018) με εντυπωσιακό τίτλο «προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα» και σχόλιο «πολιτικός σάλος από την αποκάλυψη των ΝΕΩΝ σχετικά με την φωτογραφική τροπολογία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα». Στη συνέχεια αναφέρονταν σε «προφάσεις εν αμαρτίαις, συνειδητά ψεύδη ή διαστρέβλωση της πραγματικότητας της κυβέρνησης που επιχείρησε να δικαιολογήσει τη φωτογραφική και άκρως προκλητική διάταξη για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα». Η εφημερίδα επέμενε δηλαδή στη συκοφάντηση του βουλευτή και αρκέστηκε μόνο στο φύλλο της 26.3.2018 να δημοσιεύσει μέρος της δήλωσής του, μην παραλείποντας ωστόσο να την χαρακτηρίσει ως «θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα».