ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Κόκαλα παντού

Θα με συγχωρήσετε σήμερα που έχω λίγες απορίες. Τι λίγες; Πολλές! Και δεν μπορώ να καταλάβω. Σαν να... χάζεψα ξαφνικά.
Ξαναρχίζει, λέει, το Πρωτάθλημα. Σωστό κι αυτό. Μόνο που ούτε τα μαχαίρια στα κόκαλα είδα, ούτε τις ποινές με τις οποίες απείλησαν μπουκαδόρους και ενόχους, ούτε τα δρακόντεια μέτρα που μας υποσχέθηκαν.
«Αν δεν πάρουμε δεσμεύσεις, αν δεν σταματήσουν οι δηλώσεις, αν δεν συμφωνήσουμε το νέο κανονιστικό πλαίσιο,.. το νέο ποινολόγιο, θα φτάσουμε μέχρι τέλους. Η ΕΠΟ, η Λίγκα και οι τακτικοί δικαστές να κάνουν άμεσα αναμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου, το οποίο δεν είναι επαρκές. Ας γίνει και Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί. Αν δεν κάνουν μορατόριουμ οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και αν δεν δεχτούν να εισαχθούν στο ποινολόγιο οι ποινές για τις εμπρηστικές τους δηλώσεις, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Δεν πιεζόμαστε καθόλου...»
Αυτά που μόλις διαβάσατε εντός εισαγωγικών ήταν μέρος της απάντησης του υφυπουργού Αθλητισμού στην ερώτηση της «Εφ.Συν.»: «Υπάρχει πρόθεση να το φτάσετε μέχρι τέλους ή όλο αυτό γίνεται και για επικοινωνιακούς λόγους;» Πριν από δύο εβδομάδες, την Τρίτη 13 Μαρτίου, δημοσιεύτηκε η συνέντευξη που πήρε ο Κώστας Ζαφειρόπουλος από τον Γιώργο Βασιλειάδη.
Πέρασαν 15 ημέρες και αδυνατώ να κατανοήσω πώς -και γιατί- θα παίξουμε ξανά μπάλα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Ολες οι αποφάσεις μεταφέρονται στο μέλλον. Στο επόμενο Πρωτάθλημα. Το πώς θα τελειώσει το φετινό ουδέναν απασχολεί. Καμιά ανησυχία. Αποφασίζουμε και μια γενική απαγόρευση μετακινήσεων και χαμογελάμε ευτυχισμένοι...
Μέχρι τα επόμενα επεισόδια.
Μέχρι τις επόμενες εμπρηστικές δηλώσεις.
Μέχρι τις επόμενες συμπλοκές.
Μέχρι το επόμενο tweet που θα χωρίζει την Ελλάδα στη μέση.
Μέχρι το επόμενο post που θα ρίχνει... πετρέλαιο στη φωτιά!
Και όλα αυτά, με τρεις ομάδες να αναμένεται να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή με διαφορά ελάχιστων βαθμών (ή βαθμού;)!
Ολα αυτά, με την επανάληψη του περσινού τελικού Κυπέλλου να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα. Ολοι θέλουμε να ξεχάσουμε (αλλά θυμόμαστε) τον περσινό τελικό του Βόλου...
55 χρόνια σ’ αυτή τη χώρα, 35 χρόνια σ’ αυτή την κωλοδουλειά, περιμένω να δω ΕΝΑ μαχαίρι στο κόκαλο. ΕΝΑ! Το μόνο που έχω δει είναι του κυρ Βασίλη του χασάπη, στην Καισαριανή, όταν του παραγγέλνω 2-3 κομμάτια (κόκαλα) για να φτιάξουμε σούπα στο σπίτι.

Γιώργος Μανετάκης (EφΣυν)