ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Οι νέοι δημοσιογράφοι να μην γίνονται ευκαιριακοί κλεφτοκοτάδες...

Η συμβουλή που θα έδινα σήμερα στους νέους δημοσιογράφους είναι να διαβάζουν τις αληθινές πηγές, να εγκύπτουν δηλαδή στις πηγές των υδάτων, να μην περιορίζονται στην ενημέρωση του Διαδικτύου, να μην αφήνουν
βιβλίο, ταινία ή μουσική χωρίς να εισχωρούν σε αυτά. Με σοβαρότητα και δυσπιστία και δίχως να παρασύρονται από το lifestyle και την προκατάληψη. Κυρίως, να μη γίνονται ευκαιριακοί..
κλεφτοκοτάδες. Ο Τύπος, όπως και η τέχνη, έχει μέσα του κάτι το ιερό. Όταν χαθεί αυτή η ιερότητα, τότε ξεπέφτεις σε μια πολεμική ιδιοτελούς διαδρομής. Χάνεται η βαθιά ανάσα και σβήνει το ευανάπνευστο.
Γιώργος Σκαμπαρδόνης

Απόσπασμα από συνέντευξή του στην έντυπη Lifo και στη διαδικτυακή έκδοση (δείτε την ολόκληρη εδώ). Ο Γ.Σ. είναι συγγραφέας, από τους κορυφαίους σύγχρονους, και δημοσιογράφος. Μεταξύ άλλων υπήρξε διευθυντής της εφημερίδας Θεσσαλονίκη, πρόεδρος της ΕΡΤ-3, αρθρογράφος της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας και εκδότης περιοδικών. Η φωτογραφία είναι επίσης από τη Lifo.

- από το harddog