ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Η σύζυγος Μητσοτάκη εμπλέκεται στα Paradise Papers

Τι απαντά η Μαρέβα Γκραμπόφσκι για την offshore στα Νησιά Κέιμαν

Το περιβάλλον Μητσοτάκη αγγίζουν οι αποκαλύψεις από τα Paradise Papers. Αυτό εκτιμούσε χθες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας «Στο Κόκκινο». Σήμερα η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ αποκαλύπτει ότι το όνομα της συζύγου του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβας Γκραμπόφσκι εμφανίζεται στη λίστα των Paradise Papers ως μετόχου κατά 50% offshore εταιρίας η οποία ήταν διαχειρίστρια εταιρεία ενός fund με έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική.
Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μακροσκελή απάντησή της στην εφημερίδα «Έθνος».. υποστηρίζει ότι το διάστημα εκείνο βρισκόταν σε διάσταση με τον σύζυγό της, «γεγονός που δεν αμφισβητείται και έχει κριθεί εξάλλου και από τους αρμόδιους φορείς, άρα οποιοσδήποτε υπαινιγμός και προς αυτή την κατεύθυνση, στερείται αντικειμένου».
«Ουδέποτε έκρυψα την απολύτως νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητά μου στον χρηματοκοινομικό τομέα. Αυτό αναφέρεται και στο δημόσια αναρτημένο βιογραφικό μου, το οποίο είναι προσβάσιμο από τον καθένα», ανέφερε η Μαρέβα Μητσοτάκη.
Έπειτα από διευκρινιστικές ερωτήσεις που της τέθηκαν σχετικά με τυχόν υποβολή αναφορών ύποπτων συναλλαγών, η κα. Γκραμπόφσκι απάντησε: «Όπως έχω ήδη αναφέρει, με τα διαδικαστικά ησχολούμην ελάχιστα και το αναφέρω αυτό ως πραγματικό γεγονός. Δεν μπορώ να γνωρίζω τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία των Κέιμαν, η οποία προφανώς ήταν αντικείμενο της δικηγορικής εταιρείας που είχε συστήσει την εταιρεία και παρακολουθούσε τη λειτουργία της, η φήμη της οποίας αποτελούσε εταιρική εγγύηση για τη νόμιμη λειτουργία της εταιρείας και τη συμμόρφωσή της με την οικεία νομοθεσία. Πάντως η Eternia Capital Management είχε έναν και μόνο πελάτη, το αλλοδαπό αμοιβαίο κεφάλαιο, συνεπώς είχε αναθέσει την AML (anti money laundering) διαδικασία στους παγκοσμίου κύρους οργανισμούς, με τους οποίους είχε συνεργασία».