ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Ο Αμίρ, η CIA κι ο Μιχαλολιάκος

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης*

Πήγε ο δόλιος ο Αμίρ στον Τσίπρα, του ‘δωσε ο Τσίπρας τη σημαία κι άρχισε αμέσως το γαϊτανάκι. Κι αφού τιμήθηκε ο Αμίρ, γιατί να μην τιμηθεί ο συνταξιούχος; Κι άμα τιμηθεί ο συνταξιούχος, γιατί να μην τιμηθεί η χωρισμένη μάνα; Κι άμα τιμηθεί η χωρισμένη μάνα, γιατί να μην τιμηθεί ο μικρομεσαίος που του πίνει το αίμα η εφορία; Κι άμα τιμηθεί ο μικρομεσαίος που του πίνει το αίμα η εφορία, γιατί να μην τιμηθεί ο εμποροϋπάλληλος που αναγκάζεται να δουλεύει και τις Κυριακές; Κι άμα τιμηθεί ο εμποροϋπάλληλος που αναγκάζεται να δουλεύει και τις Κυριακές, γιατί να μην τιμηθεί και..
  ο τάδε και παρατάδε και αντιτάδε, ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Εθνική γκρίνια και πάει λέγοντας, σε δουλειά να βρισκόμαστε τώρα που έκοψε λάσπη ο Σόιμπλε και μας λείπει ο μπαμπούλας…

Προσωπικώς χάρηκα που πήγε τη βολτούλα του στον Αλέξη ο Αμίρ. Και για το πιτσιρικάκι που στενοχωρήθηκε  με την παρέλαση (κι ακόμη περισσότερο είδε να του πετροβολάνε το σπίτι οι κρετίνοι) και για την ελληνική πολιτεία που έστειλε ένα μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας. Θα μου πείτε εισέπραξε κι ο πρωθυπουργός τα διαφημιστικά εύσημα, την ώρα που ταλαιπωρούνται ο συνταξιούχος, η χωρισμένη μάνα, ο μικρομεσαίος, ο εμποροϋπάλληλος, την ώρα τέλος πάντων που ταλαιπωρούνται ένα σωρό Έλληνες και Ελληνίδες. Θα σας απαντήσω ότι δίκιο έχετε, τα εισέπραξε τα διαφημιστικά εύσημα, αλλά έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Όσο για τον σοσιαλισμό κι εγώ τον θέλω και τον αγαπάω και τον προσδοκώ, αλλά μερικές φορές όταν καίγεται ο κώλος σου κοιτάς πρώτα να σβήσεις τη φωτιά και ύστερα να αναλύσεις το «Κεφάλαιο»!

Και δεν είναι μόνο η ευγενής χειρονομία προς την οικογένεια του Αμίρ. Είναι κι ένα άλλο μηνυματάκι που εστάλη από τη συνάντηση στο Μαξίμου, με διαφορετικούς αποδέκτες. Πάμε μια στιγμή στην συνέντευξη που έδωσε στο «Εθνος» ο πρώην πράκτωρ της CIA Tζον Κυριάκου, να δούμε τι λέει για τους τζιχαντιστές και τα παρακλάδια τους:
 «Η Ελλάδα έχει την τύχη να μην έχει να αντιμετωπίσει εδώ και πολύ καιρό “διεθνή” τρομοκρατία. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις αντιμετώπισαν καταπιεσμένους, πρόσφυγες και πολιτικούς εξόριστους με σεβασμό.»
Καταλαβαινόμαστε παιδιά; Πρώην πράκτορας τα λέει αυτά, δεν τα λέω εγώ που είμαι άθλιο κουμμούνι. Γάργαρα, ξεκάθαρα και σαφέστατα τα μολογάει ο Κυριάκου. Και δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας: “Σεβασμός” είναι η λέξη κλειδί και η εικόνα του χαμογελαστού Αμίρ με τη μαμά του πλάι στον Τσίπρα αυτό μου λέει εμένα. Κι όποιος γουστάρει να κάνει τη ζωή δύσκολη στους μετανάστες, ας πάρει σειρά για το χρονοντούλαπο της ιστορίας…

Υ.Γ. 1: Εν τω μεταξύ, σε χρόνο ανύποπτο έγινε και μια συνάντηση του εν Ελλάδι Πακιστανού πρέσβεως Χαλίντ Ουσμάν Καϊσέρ με τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο. Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας PakistanToday την αφορμή έδωσαν οι ξυλοδαρμοί  των Ασφάκ Μαχμούντ και Μουχάμαντ Ουσάκ, από άτομα που «υποτίθεται ότι είχαν σχέση ή επηρεάζονταν από την Χρυσή Αυγή». Κάπως πρέπει να του την είπε ο κύριος Καϊσέρ του Μιχαλολιάκου, διότι ο άλλοτε οργίλος Φύρερ έκανε ένα μεγάλο κο-κο-κο. Και φωτογραφήθηκε μάλιστα με τον πρέσβη ελαφρώς μαγκωμένος. Πράγμα το οποίον ξεσήκωσε εναντίον του τα φαιά πλήθη του διαδικτύου, που τον κατηγόρησαν για «προδοσία» της πατρίδος και της ιδεολογικής καθαρότητος!

Υ.Γ. 2: Δυο μέρες μετά που είδε ο Τσίπρας τον Αμίρ δημοσίευσε η «Καθημερινή» άρθρο του Αντώνη Σαμαρά, όπου ο πρώην πρωθυπουργός σημείωνε μεταξύ άλλων, για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Άνοιξε τα σύνορα (τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση είχε κλείσει αποτελεσματικά) και γέμισε τη χώρα λαθρομετανάστες (που στην αρχή τούς εμφάνιζε ως «πρόσφυγες»)».
Κι ύστερα μου λες γιατί δεν σου γράφω…

* το κείμενο του Χρήστου Ξανθάκη είναι από το newpost.gr