ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Στάση εργασίας στα κανάλια

Για συμπαράσταση των εργαζομένων του Mega 


Στάση εργασίας πραγματοποιούν σε όλα τα κανάλια σήμερα από τις 11 το πρωί εως τις 3 το μεσημέρι οι τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι.Η στάση εργασίας της ΕΤΙΤΑ και της ΕΠΗΕΑ γίνεται για συμπαράσταση των εργαζομένων του Mega που παραμένουν για 14 μήνες απλήρωτοι και 20 μήνες όμηροι των μετόχων και των τραπεζών.
Οι δύο Ενωσεις ζητάνε άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων – οφειλομένων, την άμεση αποδέσμευση των λογαριασμών από τις τράπεζες. την επαναλειτουργία του MEGA με όλους.. τους εργαζόμενους και νομοθετική ρύθμιση για να μην ξαναβρεθεί κανείς εργαζόμενος στην δεινή θέση που σήμερα βρίσκονται οι εργαζόμενοι του MEGA.
Σε ανακοίνωσή τους ΕΤΙΤΑ και ΕΠΗΕΑ, που καλούν σήμερα στις 11.30 σε διαδήλωση έξω από την ALPHABANK, αναφέρουν:
Εδώ και δύο μήνες, παρά την εξαθλίωση που βιώνουν, οι εργαζόμενοι του MEGA εξάντλησαν κάθε όριο αντοχής και ανοχής, εν αναμονή του αποτελέσματος της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους μετόχους και τις τράπεζες για μια συμφωνία στο σχέδιο βιωσιμότητας (business plan) που θα επιτρέψει την επαναλειτουργία του MEGA και την εξόφληση των οφειλομένων στους εργαζόμενους. Όλο αυτό το διάστημα καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει ούτε για το τι θέλουν να κάνουν οι μέτοχοι αλλά ούτε και για τις απαιτήσεις των Τραπεζών, οι οποίες  στο διάστημα αυτό έχουν εισπράξει και δεσμεύσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ από την λειτουργία του MEGA.
 Καθημερινά δίνουν και παίρνουν οι φημολογίες, τη μια είμαστε κοντά στη συμφωνία, την άλλη κάποια τράπεζα βάζει εμπόδια, την επομένη έχει μπει DEADLINE από τους μετόχους, μετά ο αρμόδιος τραπεζίτης λείπει στο εξωτερικό, και στο τέλος ξαναρχίζει ο γύρος διαπραγματεύσεων των μετόχων με τους προέδρους και των τεσσάρων τραπεζών.
Όλες αυτές οι αέναες διαπραγματεύσεις σε συνδυασμό με τις φημολογίες, κάνουν τους εργαζόμενους του MEGA να πιστεύουν ότι αυτοί και οι οικογένειές τους, έχουν πέσει θύματα κοροϊδίας και σκοπιμοτήτων κατά παράβαση κάθε έννοιας ηθικής και νομιμότητας.
Ενημερώνουμε ΜΕΤΟΧΟΥΣ και ΤΡΑΠΕΖΕΣ ότι έχουν εξαντληθεί και τα τελευταία αποθέματα αντοχής και ανοχής που υπήρχαν. Η οικονομική και η ψυχολογική εξαθλίωση που τους έχουν οδηγήσει από την ανέχεια, την αβεβαιότητα και την ομηρία, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο.
Ζητάμε:
  • Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων – οφειλομένων.
  • Την άμεση αποδέσμευση των λογαριασμών από τις τράπεζες.
  • Την άμεση επαναλειτουργία του MEGA με όλους τους εργαζόμενους.
  • Την άμεση νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση, για να μην ξαναβρεθεί κανείς εργαζόμενος στην δεινή θέση που σήμερα βρίσκονται οι εργαζόμενοι του MEGA.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους, συμμετέχουμε στην στάση εργασίας που κήρυξαν οι Ενώσεις μας (Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και Ε.Π.Η.Ε.Α.) την Τετάρτη 8/11 από 11:00  έως 15:00 και διαδηλώνουμε μαζικά έξω από την ALPHABANK την Τετάρτη στις 11:30.
Να μη λείψει κανείς, οι συνάδελφοι του MEGA χρειάζονται τη συμπαράστασή μας
Τα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΤΙΤΑ και ΕΠΗΕΑ