ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Πέθανε ο Κώστας Βεργόπουλος

Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους διανοούμενους της Μεταπολίτευσης

Πέθανε στο Παρίσι σε ηλικία 75 ετών ο οικονομολόγος, διανοητής και συγγραφέας και Κώστας Βεργόπουλος.
Ο Κώστας Β. Βεργόπουλος γεννήθηκε το 1942 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στη Σορβόννη. Διδάκτωρ οικονομικών επιστημών (Doctorat d' Etat) του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Επισκέπτης καθηγητής σε Πανεπιστήμια της Βόρειας και Νότιας Αμερικής. Διεθνής εμπειρογνώμων στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί και διδάσκονται σε δέκα γλώσσες..
Σημαντικά έργα του κ. Βεργόπουλου ήταν "Το Αγροτικό Ζήτημα στην Ελλάδα" (Εξάντας, 1975), "Ο Δύσμορφος Καπιταλισμός" (σε συνεργασία με τον Samir Amin, Παπαζήσης, 1975), "Κράτος και Οικονομική Πολιτική" στον 19ο Αιώνα (Εξάντας,1978), "Εθνισμός και Οικονομική Ανάπτυξη" (Εξάντας, 1979), "Η Ελλάδα σε εξέλιξη" (διεύθυνση, Εξάντας, 1985), "Οι Νέες Τεχνολογίες στην Ευρωπαϊκή Οικονομία Τροφίμων" (Βρυξέλλες, 1986), "Η Απο-ανάπτυξη σήμερα" (Εξάντας, 1987). Εκδόσεις των έργων του κυκλοφορούν επίσης στα γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ιταλικά, ολλανδικά, κινέζικα.