ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Σε «διασύνδεση» με ΕΟΠΥΥ οι μονάδες υγείας του ΕΔΟΕΑΠ!


- Δηλώσεις Αχτσιόγλου στη Βουλή
- Ν. Καρούτζος: Είμαστε σε επαφή με τον ΕΟΠΥΥ για να αγοράζουμε υπηρεσίες

«O ΕΔΟΕΑΠ διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο παροχών υγείας με σημαντικές αυτόνομες μονάδες υγείας. Βρισκόμαστε και σε μια διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΠΥΥ, που στόχο έχει να μπορέσουν να ανοίξουν αυτές οι μονάδες και να παρέχουν φροντίδες υγείας και στους υπόλοιπους ασφαλισμένους της χώρας. Επομένως, αυτή ήταν πολιτική μας απόφαση».
Τα παραπάνω δήλωσε στη Βουλή η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου κατά την συζήτηση για την τροπολογία που κατατέθηκε σχετικά με τη βιωσιμότητα του Ταμείου των εργαζομένων στα ΜΜΕ..
Αναφερόμενη στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την αλλαγή του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ, η υπουργός σημείωσε:..
«Στην ουσία εμείς σήμερα φέρνουμε στη Βουλή τις ρυθμίσεις, οι οποίες επικυρώνουν, εγκρίνουν αυτή την τροποποίηση του καταστατικού που αποφάσισαν τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ. Νομίζω πως είμαστε σε ένα σημείο ουσιαστικής τομής στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων του Τύπου, χωρίς διακρίσεις στα Μέσα, χωρίς διακρίσεις στους εργοδότες, χωρίς διακρίσεις στις επαγγελματικές κατηγορίες, ανεξάρτητα του είδους του Μέσου, ανεξάρτητα της προέλευσης των εργαζομένων. Όλοι θα διέπονται από τους ίδιους κανόνες, διαφανείς και ισότιμους, βάζοντας ένα τέρμα στους συντεχνιακούς διαχωρισμούς».
Ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ν. Καρούτζος σχετικά με την δήλωση Αχτσιόγλου περί ανοίγματος των μονάδων του Οργανισμού και στους υπόλοιπους ασφαλισμένους της χώρας, διευκρίνισε σε συνομιλίες του στα social media:
«Αυτό που θα γίνει είναι να αγοράζει ο ΕΔΟΕΑΠ υπηρεσίες από τον ΕΟΠΥΥ εφ όσον είναι συμφερότερες από τις συμφωνίες που ο ίδιος κάνει. Ήταν ατυχής η διατύπωση της Υπουργού. Δεν υπάρχει καμία τέτοια νομοθετική πρόβλεψη. Είμαστε σε επαφή με τον ΕΟΠΥΥ για να αγοράζουμε υπηρεσίες. Αν συμφωνήσουμε αυτό θα χρειαστεί νομοθετική παρέμβαση καθώς ο ΕΟΠΥΥ σήμερα είναι μόνο αγοραστής υπηρεσιών. Και η συμφωνία που κάνει ο ΕΔΟΕΑΠ θα αφορά και τα άλλα ομοειδή αυτοδιαχειριζόμενα ταμεία.»