ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Για τον ΕΔΟΕΑΠ ρε γαμώτο!

Προτάσεις βελτίωσης από τον Γιάννη Μαμουζέλο, πριν το ΟΧΙ...

Χωρίς να παραγνωρίζεται καθόλου το παράνομο της ταυτοχρονης σύγκλησης ΓΣ και διεξαγωγής ψηφοφορίας (φαινόμενο μάλλον πρωτοφανές στα χρονικά) μπορούμε να απαιτήσουμε ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ τις εξης βελτιώσεις στο κείμενο τροποποίησης του καταστικού του ΕΔΟΕΑΠ, εφικτές απόλυτα για να ενσωματωθούν στη "λύση Πετρόπουλου":
1. Ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας θα ορίζεται μόνο ως απλό μέλος του ΔΣ, χωρίς δυνατότητα να εκλέγεται πρόεδρος, γεν. γραμ. κ.α.
2. Ομοφωνία του ΔΣ αλλά μόνο αυξημένη πλειοψηφία θα απαιτείται για όλα τα μείζονος σημασίας θέματα (π.χ. υπέρβαση του προϋπολογισμού κ.α.). Γιατί η ομοφωνία μεταφέρει την ισχύ..
ΣΕ ΕΝΑΝ, που ακόμη και από... διαστροφή θα αποτρέπει τη λήψη αποφάσεων!!!
3. Μπορεί να μπει ετήσιο όριο για τυχόν ανάγκλη υπέρβασης του προύπολογισμού, ώστε και να δίνεται λύση σε εξαιρετικά επίγοντα και σοβαρά ζητήματα, αλλά και να αποτρέπεται η κατάχρηση του δικαιώματος αυτού από το ΔΣ.
4. Να οριστεί με απόλυτη σαφήνεια ότι οι παροχές του ΕΔΟΕΑΠ δεν θα μπορούν ποτέ να είναι κατώτερες αυτών του ΕΟΠΥΥ στον κλάδο ασθενείας (ιατροφαρμακευτικές παροχές, νοσήλεια κ.α)
5. Να προσδιοριστούν σαφώς οι εδικότητες των εργαζομένων σε επιχειρήσεις ΜΜΕ που θα ασφαλίζονται στον ΕΔΟΕΑΠ και να απαλλειφθεί ο όρος "εκμεταλλεύσεις"!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο όρος αυτός είναι ο Δούρειος Ιππος για να καταστεί σύντομα το Ταμείο ο 2ος ΕΟΠΥΥ!! Και να χαθεί η μπάλα στον αριθμό των ασφαλισμένων, με συνέπεια να αλλοιωθεί και ο χαρακτήρας του ταμείου ως ΝΠΙΔ αυτοδιαχειρζόμενο με εκλεγόμενη από τα μέλη-μετόχους διοίκηση!! Ποτέ δεν θα υπάρχει απαρτία σε ΓΣ (ή εύκολα θα αποτρέπεται σκόπιμα) με συνέπεια να καταστεί αναγκαία η μεταβοή της μορφής του!!!

Το προσωπικό των επιχειρήσεων οπτικοακουστικών μέσων (παραγωγή ταινιών, βίντεο, cd, επεξεργασίας ήχου κ.α.) ακόμη και των κινηματογράφων του THE MALL (εκμετάλλευση ιδιοκτήτη ΜΜΕ είναι...) θα ασφαλιστεί στον ΕΔΟΕΑΠ!!!! Γιατί; για ποιο λόγο;.. Μιλήσαμε για διεύρυνση με ένταξη των εργαζομένων σε ό,τι αναγνωρίζεται ως ΜΜΕ όχι για επιχειρήσεις ψυχαγωγίας ή υποστηρικτικές εν ευρεία εννοία... Γιατί έτσι και οι εταιρίες που κατασκευάζουν μηχανήματα τηλεόρασης και ραδιοφώνου ή ψηφιακές μηχανές ή φιλμ ή μαγνητικές δισκέτες εγγραφής τηλεοπτικής εικόνας κ.α. είναι "εκμεταλλεύσεις" και το προσωπικό τους θα ενταχθεί στον ΕΔΟΕΑΠ!!! Αυτά θέλετε όσοι σκοτώνεστε ετσι εύκολα για το ΝΑΙ;

6. Να ορισθεί ότι εφ' όσον διαπιστώνεται ότι ο πόρος 2% δεν επαρκεί να μπορεί να αυξηθεί έως το 3% με πρόταση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και απόφαση του αρμόδιου Υπουργού.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ και ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ! Τουλάχιστον να μάς μείνει το σχοινί για να μπορούμε να κρεμαστούμε, όταν αποφασίσουμε να αυτοκτονήσουμε ή να δεθούμε....