ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Με 48ωρη εκτός Κορυδαλλού ο Δ. Κουφοντίνας

Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια πέρασε την πόρτα του Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας, καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για τη δράση του στη "17 Νοέμβρη". Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών για 48ωρη άδεια, ο Κουφοντίνας πρέπει να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του (Βαρνάβας Αττικής) δύο φορές την ημέρα.
Η άδεια, η πρώτη που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο των φυλακών μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις, στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει παλαιός νόμος που ισχύει για τη χορήγηση αδειών σε.. κρατούμενους. Στις προϋποθέσεις αυτές δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά εντός της φυλακής, όπως πειθαρχικά και άλλα.
Υπέρ της χορήγησης άδειας στον Κουφοντίνα τάχθηκαν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της χώρας που σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι «πήρε μία άδεια που δικαιούται».
Στη διαδικασία αυτή αναφέρθηκαν και κυβερνητικοί κύκλοι που τονίζουν ότι δεν πρόκειται για καμία κυβερνητική απόφαση αλλά καθαρά για απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών και του εισαγγελέα.
Την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε
Η χορήγηση της διήμερης άδειας στον Δ. Κουφοντίνα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη ("Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πιστόλι της 17 Νοέμβρη;") και του Κυριάκου Μητσοτάκη ("Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι' αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών.")