ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Αρουραίοι και λόρδοι


Υπάρχουν ταξικές διαφορές ανάμεσα στους αρουραίους του βόρειου και του νότιου Μανχάταν; Γιατί δεκάδες αυτοκίνητα στο Μανχάταν σταμάτησαν ξαφνικά να λειτουργούν; Πως ποντάρουν τα τρωκτικά στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης;
Στο δεύτερο επεισόδιο του INFO-WAR, αποκλειστικά στο Attica TV την Παρασκευή 29 Μαρτίου τα μεσάνυχτα, ο Αρης Χατζηστεφάνου επισκέπτεται τα «στέκια» των αρουραίων της Νέας Υόρκης αναζητώντας πληροφορίες για την εξέλιξη των μεγαλουπόλεων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Ειδικοί επιστήμονες αλλά και ο διασημότερος «ξεναγός» αρουραίων του Μανχάταν μας εξηγούν πώς τα τρωκτικά μας βοηθούν να κατανοήσουμε φαινόμενα από το gentrification μέχρι την παγκοσμιοποίηση.

Στην Ελλάδα ο Χρήστος Αβραμίδης εξετάζει πως η οικονομική κρίση οδήγησε στη «μεγάλη επιστροφή» των αρουραίων στις μεγάλες πόλεις.
Το INFOWAR, ένα από τα παλιότερα ελληνικά podcast, επέστρεψε στην τηλεόραση την Παρασκευή 22 Μαρτίου στο Attica TV. Στο πρώτο επεισόδιο που είναι πλέον διαθέσιμο και στο ίντερνετ αναρωτηθήκαμε αν ένα κουτί πίτσας μπορεί να κρύβει απαντήσεις για την πορεία του παγκόσμιου πληθωρισμού και τις τάσεις της διεθνούς οικονομίας;

Σε κάθε επεισόδιο μια φαινομενικά απλή παρατήρηση από τη ζωή στη Νέα Υόρκη μετατρέπεται σε έναυσμα για την ανάλυση κρίσιμων κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών φαινομένων που επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Το μοντάζ και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου. Διεύθυνση φωτογραφίας Θάνος Τσάντας. Οργάνωση παραγωγής Κατερίνα Κωνσταντοπούλου. Πρωτότυπη μουσική Ερμής Γεωργιάδης.