ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Κασσελάκης: Κύριε Μητσοτάκη σας προτείνω έξοδο με αξιοπρέπεια


Διεθνείς παρατηρητές και στις ευρωεκλογές ζητάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με άρθρο του την Τρίτη στην Εφημερίδα των Συντακτών υποστηρίζοντας ότι δεν είναι αυτός που υπονομεύει το πολίτευμα με την πρότασή του αυτή όπως του καταλογίζει η κυβέρνηση μετά την πρότασή του για διεθνείς παρατηρητές στις εθνικές εκλογές.

Ο κ. Κασσελάκης επιμένει για άμεση παραίτηση Μητσοτάκη και διεξαγωγή εκλογών για «την κρατική συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών» ενώ δεν λείπουν καρφιά και για το ΠΑΣΟΚ που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την πρόταση μομφής.

«Ποια είναι η λύση στο σημερινό πολιτικό αδιέξοδο; Είναι η πρόταση που διατυπώσαμε προς τον πρωθυπουργό. Άμεση παραίτηση και προκήρυξη εκλογών. Να φύγει ως εκλεγμένος πρωθυπουργός έπειτα από τις αποκαλύψεις για ένα τεράστιο σκάνδαλο, όπως άλλωστε θα γινόταν σε κάθε δημοκρατική χώρα της Ευρώπης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο άρθρο, το οποίο, όπως αναφέρει, έγραψε μετά την παρέλασή του στη Θήβα από την οποία επέστρεψε «συγκινημένος, ανανεωμένος, ανυποχώρητος», ο Στέφανος Κασσελάκης αφήνει αιχμές και για τη στάση του ΠΑΣΟΚ το προηγούμενο διάστημα γράφοντας «γύρω από την πρόταση μομφής στοιχίζονται όλοι εκείνοι οι “προοδευτικοί” πολιτικοί που απέκλεισαν προεκλογικά τις αλλεπάλληλες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κυβερνητική συνεργασία διατηρώντας τον Μητσοτάκη στην εξουσία. Και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κυβερνήσει για δεύτερη φορά – κι αυτός ανανεωμένος, ανυποχώρητος, ανεξάρτητος – οι ίδιοι “προοδευτικοί” άνθρωποι θα είναι πάλι απέναντί του».

Παραδέχεται, επίσης, ότι η πρόταση μομφής είναι «μια διαδικασία-σόου που δεν θα καταφέρει δυστυχώς τίποτα ως προ την ουσία, την κρατική συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών» επιμένοντας ότι «η λύση στο σημερινό πολιτικό αδιέξοδο» είναι «άμεση παραίτηση και προκήρυξη εκλογών».