ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Το πρώην… Alter Ego αρχίζει τον πόλεμο


Ομοβροντία από την αντιπολίτευση και τον άλλοτε «σύμμαχο» εκδοτικό όμιλο

Την ώρα που το πολιτικό σκηνικό έχει πάρει φωτιά από την αποκάλυψη για μονταζιέρα στις συνομιλίες του σταθμάρχη με μηχανοδηγούς λίγο πριν το δυστύχημα στα Τέμπη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτίθεται κατά πάντων, επιχειρώντας να διαψεύσει το δημοσίευμα.
Ο Παύλος Μαρινάκης εκτός από τον χαρακτηρισμό «υπονομευτής του πολιτεύματος» που έδωσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε σπεύσει νωρίτερα να επαναφέρει την κλασική θεωρία της Δεξιάς περί εσωτερικού εχθρού, κάνοντας λόγο για «οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα» που θέλουν την αποσταθεροποίηση της πορείας της χώρας.
Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι αύριο, Τρίτη θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, ενώ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το προχώρησε, ζητώντας την παραίτηση του Κ. Μητσοτάκη και τη διενέργεια εκλογών με διεθνείς παρατηρητές μάλιστα για να διαφυλαχτεί το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει η συλλογή των 50 υπογραφών που απαιτούνται για την κατάθεση της πρότασης στη βουλή.
Η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον στριμωγμένη στη γωνία και το Μέγαρο Μαξίμου έχει και έναν ακόμα σημαντικό λόγο να αισθάνεται ασφυκτική πίεση: Το γεγονός ότι η αποκάλυψη έγινε από το άλλοτε «συμμαχικό» εκδοτικό συγκρότημα του εφοπλιστή - ιδιοκτήτη της Alter Ego Βαγγέλη Μαρινάκη, το οποίο δείχνει αποφασισμένο να περάσει από τις υπόγειες παρασκηνιακές μάχες στον ανοιχτό πόλεμο με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. 
Βέβαια το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ (εκδότης είναι ο Γιάννης Πρετεντέρης) από μόνο του είναι εξαιρετικά σοβαρό: Κατηγορείται ουσιαστικά η κυβέρνηση ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και βοηθούμενη από φιλικά της μέσα ενημέρωσης, κυκλοφόρησε παραποιημένους διαλόγους στελεχών του ΟΣΕ από τη μοιραία νύχτα του εγκλήματος στα Τέμπη με σκοπό να στηρίξει τη θεωρία της περί «ανθρωπίνου λάθους».
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο μιντιακός όμιλος του Βαγγέλη Μαρινάκη έχουν πλέον πάρει θέση μετωπικής σύγκρουσης, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την άκρως επιθετική ανακοίνωση της κυβέρνησης δια του εκπροσώπου της Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος έκανε λόγο για «ισχυρά οικονομικά συμφέροντα» που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα. 
Επίσης ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «μέσα του ομίλου ο οποίος τροφοδοτεί μέσω fake news σενάρια συνωμοσίας για μια υπόθεση που έχει πληγώσει κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα». «Η τακτική των παραπλανητικών τίτλων για δημιουργία εντυπώσεων είναι άκρως επικίνδυνη, όταν δε τη χρησιμοποιούν κάποιοι στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων καταντά άθλια», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Η απάντηση της Alter Ego Media του Βαγγέλη Μαρινάκη

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε μέσω ανακοίνωσης η Alter Ego Media του Βαγγέλη Μαρινάκη, που εκδίδει (και) το «Βήμα», μιλώντας για πρωτοφανείς κυβερνητικές αλχημείες και τραγικά αδιέξοδα για το Μαξίμου.
Αναλυτικά η απάντηση του μιντιακού ομίλου του Βαγγέλη Μαρινάκη:
«Η αδυναμία της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τη βαθιά πληγή που έχει αφήσει στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας, το έγκλημα των Τεμπών, την οδηγεί σε τραγικά αδιέξοδα και πρωτοφανείς αλχημείες.
Αντί να επικροτεί τον αδέσμευτο, αντικειμενικό, ανεξάρτητο, Τύπο ο οποίος προσπαθεί επί ένα χρόνο τώρα, να διαλύσει το πέπλο αδιαφάνειας που καλύπτει το έγκλημα, ώστε να πέσει φως στα πραγματικά περιστατικά που οδήγησαν στην τραγωδία, βλέπει παντού φαντάσματα για «οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα» τα οποία δήθεν συνωμοτούν προκειμένου να την φθείρουν και να την καταστήσουν όμηρό τους. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί, δεν μας αφορούν και δεν μας αγγίζουν. Θα συνιστούσαμε καλόπιστα στην κυβέρνηση αντί να μετέρχεται εκφράσεις που παραπέμπουν ευθέως στο επιτελικό παρακράτος, να συμβάλλει αποφασιστικά στη διευκόλυνση της Δικαιοσύνης να εντοπίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του δυστυχήματος.
Τα μέσα ενημέρωσης της AlterEgoMedia, θα συνεχίσουν με επιμονή, υπομονή, και επαγγελματική επάρκεια να λειτουργούν σε αμιγώς δεοντολογικό πλαίσιο, κόντρα στις κυβερνητικές πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στην 107η θέση παγκοσμίως, από άποψη ελευθεριών του Τύπου».

 

Επίσης το MEGA ιδιοκτησίας του Β. Μαρινάκη έβγαλε «σουπεράκι» που έκανε λόγο για «καθεστώς Βόρειας Κορέας» αναφερόμενο στην αντίληψη με την οποία η ΝΔ και τα γαλάζια στελέχη, αλλά και οι υπουργοί της, αντιμετωπίζουν το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Κυριακάτικου «Βήματος» περί μονταζιέρας για τα Τέμπη. 
Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος του σταθμού Παναγιώτης Τζανετάτος ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA: «Προκαλεί αίσθηση η αβάσταχτη ελαφρότητα γαλάζιων στελεχών και υπουργών σχετικά με το πώς αντιλαμβάνονται και υιοθετούν άκριτα την κυβερνητική αναφορά ότι το δημοσίευμα του «Βήματος» είναι fake news. Προκαλούν αίσθηση οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως για παράδειγμα της Σοφίας Ζαχαράκη, της κυρίας Αγαπηδάκη, του κ. Γεωργιάδη, του κ. Βλαχάκου, του κ. Κατσαφάδου και του κ. Πλεύρη… Η ελαφρότητα με την οποία τα υιοθετούν δείχνουν τελικά ότι στη χώρα η έννοια του πολιτικού μαντριού είναι ακόμη ισχυρή».