ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Αθηνά Αλαμανή: Από το κουκούλι στην πεταλούδα


H Αθηνά Αλαμανή ασχολείται με την υποκριτική και την μουσική και συγκεκριμένα με τα παραδοσιακά κρουστά και το ρεμπέτικο-παραδοσιακό τραγούδι. Τελείωσε την δραματική σχολή το 2022 και η τελευταία της δουλειά στο θέατρο ήταν με την Σοφία Φιλιππίδου στο έργο "Υβόννη, πριγκίπισσα της Βουργουνδίας". Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τον ακροβατικό και σύγχρονο χορό.
Οπως λέει η ίδια σε συνέντευξή της στο θέατρο.gr:
«Η μουσική για την οικογένειά μου ήταν ένας τρόπος επικοινωνίας και έκφρασης ακόμα κι αν οι γονείς μου δεν ήταν ποτέ επαγγελματίες. Πιστεύω ότι η αγάπη που έχω στο ρεμπέτικο τραγούδι οφείλεται κατά κύριο λόγο στον παππού μου ο οποίος ήταν μόνιμα με ένα μπουζούκι! Ήταν αδύνατο να μην λατρέψω αυτό το είδος και πιστεύω ότι του οφείλω την αγάπη που έχω για τη μουσική και εγώ και τα τέσσερα αδέρφια μου τα οποία όλα ασχολούνται επαγγελματικά και θεωρώ ότι αυτό δεν μπορεί να είναι καθόλου τυχαίο».
Κάθε Πέμπτη στις 21:00 από τις 11/1, στο Θέατρο Noūs (Creative Space, Τροίας 34, Αθήνα), παίζει στην παράσταση "Από το κουκούλι στην πεταλούδα". Η Αθήνα Αλαμανή αναφέρει:

«Το θέατρο Νους είναι ένας πολύ ζεστός χώρος όσον αφορά τους ανθρώπους που το διαχειρίζονται αλλά δένει και ιδανικά με τις ανάγκες της παράστασής μας. Το συγκεκριμένο project ξεκίνησε από το σεμινάριο που κάναμε με τον Κώστα Φιλίππογλου και τη συνεργάτη του Γιώτα Σερεμέτη βασισμένο στην τεχνική του Λεκόκ και το σωματικό θέατρο. Οι δάσκαλοι μας μας στήριξαν πολύ στην απόφαση που πήραμε να δώσουμε στο project που μας είχαν αναθέσει τη μορφή παράστασης και μόνο τυχερή μπορώ να νιώσω που είμαι κομμάτι αυτής της δημιουργίας.
Ο ρόλος μου όπως και σχεδόν όλων των υπόλοιπων ηθοποιών έχει κάτι το μεταβλητό. Η κεντρική ηρωίδα περιβάλλεται από έναν πιο μεταμοντέρνο χορό που ενώ έχει κοινά με την αρχαία τραγωδία, αλλάζει ανάλογα με τα δεδομένα της στιγμής. Εγώ ως κομμάτι αυτού του χορού δεν φέρω κάποιον συγκεκριμένο χαρακτήρα αλλά περνάω από διαφορετικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της παράστασης».

Μιλώντας στο θέατρο.gr σχετικά με τα σχέδια της για το μέλλον η Αθηνά Αλαμανή αναφέρει:
«Προς το παρόν γράφω το σενάριο για την ταινία που σκοπεύω να σκηνοθετήσω και θα ήθελα πολύ να τη δω να παίρνει μορφή. Είναι ένα ταξίδι που θέλω να κάνω με πολύ δικούς μου ξεχωριστούς ανθρώπους και σκοπεύω να το χαρώ όσο περισσότερο μπορώ, εκφράζοντας πάντα όσα έχω ανάγκη μέσα από αυτήν».