ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

ΚΕΔ: "Όχι στα εργαλεία διαπλοκής στην ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ"


Ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης (ΕΣΗΕΑ) "Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων"

"Με αποκλεισμούς και καταγγελίες για παρατράγουδα πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Εφορευτικής Επιτροπής στην Ένωση Συντακτών. Είναι η πρόβα τζενεράλε για τη συνέχιση στη συνεργασία συνδικαλιστών του κλίματος Σαμαρά-Σύριζα και στις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ που θα γίνουν στις 6, 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ οδός Ακαδημίας 20.

Η απάντηση μας συνάδελφοι πρέπει να είναι η μαζική μας συμμετοχή στις εκλογές και η καταψήφιση της απερχόμενης διοίκησης, που θέλει τώρα να βάλει ΠΑΡΑΝΟΜΑ από το παράθυρο στην ΕΣΗΕΑ, τουλάχιστον 600 μέλη από την ΕΣΠΗΤ ,μήπως και κρατήσει τον έλεγχο!...Ώστε να επαναλάβει το σκάνδαλο του ΕΔΟΕΑΠ στην ΕΣΗΕΑ. Kαι βάζοντας πλάτη στην Κυβέρνηση για την χειραγώγηση δημοσιογράφων και κοινής γνώμης.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ λοιπόν για την θλιβερή σύμπραξη στη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ που έχει κάνει εργαλεία διαπλοκής:

⦁ Το ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ με χορηγίες εκατομμυρίων ευρώ χωρίς έλεγχο ,με αναθέσεις δίχως διαγωνισμούς και συμφωνίες με χορηγούς να πληρώνουν εκείνοι κατ ευθείαν αναδόχους. Έτσι δεν γίνονται διαγωνισμοί δεν υπάρχουν προϋπολογισμοί και δίχως έλεγχο εργολάβων και πληρωμών από το Ταμείο της Ένωσης και δεν υπάρχουν πρωτόκολλά παράδοσης- παραλαβής.

⦁ Τον ΕΔΟΕΑΠ με ΔΗΘΕΝ γενική συνέλευση από απόσταση για να ακούγεται μόνο…ο Πρόεδρος και να θεωρεί ότι τον.. αποθεώνουν λιγότερο από 500 ασφαλισμένοι μέσω διαδικτύου σε σύνολο 18.000 !.. Παροχές όμως δώρα και εφάπαξ κόβονται όλο και περισσότερο και οι διαμαρτυρίες πνίγονται όπως-όπως ή και με εκβιαστικά διλήμματα!..

⦁ Τα μισά από τα αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ ( απ΄ όσα έχουν μείνει δηλαδή) είναι με επιτόκια ψίχουλα σε κλειστό λογαριασμό στη Τράπεζα συμφερόντων Βαρδινογιάννη, με μια δουλική εισήγηση στο ΔΣ που ψήφισε η πλειοψηφία.

⦁ Την Επιτροπή Λογοκρισίας που λειτουργεί στους κυβερνητικούς μηχανισμούς με έγκριση και συμμετοχή εκπροσώπων της πλειοψηφίας του ΔΣ, για να μοιράζεται ζεστό χρήμα εκατομμυρίων σε εκδότες και άλλους ή να εξοφλούνται με κονδύλια του προϋπολογισμού οφειλές τους σε Ταμεία!!..

Η σύμπραξη, που με πλειοψηφία στο ΔΣ, ελέγχει την ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ, τα δίνει ΟΛΑ στους εργοδότες και τις διαδοχικές κυβερνήσεις . Οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις για τη σύμπραξη αυτή δεν έχουν τέλος.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
"