ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Το μεγάλο κουκούλωμα


Το μεγαλοπρεπέστατο «Οχι» από τον Αρειο Πάγο στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για διαβίβαση στη Βουλή των εγγράφων για την αρχειοθέτηση του πειθαρχικού ελέγχου της τέως εισαγγελέως της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου, δεν προσθέτει μόνο ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ της συγκάλυψης του ελληνικού Watergate, αλλά αποτελεί και μια επίδειξη πυγμής του συστήματος Μητσοτάκη.
Ο Αρειος Πάγος απαντά προκαταβολικά, ουσιαστικά εξωθεσμικά, σε δημοσιεύματα που αναφέρουν πρόθεση αιτήματος, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι νόμιμη η παροχή στοιχείων σχετικά με την εισαγγελέα.

Η διπλή απαλλαγή (πειθαρχικά και ποινικά) της τέως εισαγγελέως της ΕΥΠ, με την αυστηρή επισήμανση του γραφείου Τύπου του Ανωτάτου Δικαστηρίου πως «κανείς πλην της δικαστικής εξουσίας δεν μπορεί να ελέγξει τους δικαστικούς λειτουργούς», αποτελεί προσβολή στους δημοκρατικούς θεσμούς και βέβαια ενισχύει τη δεδομένη καχυποψία απέναντι στα ανώτερα κλιμάκια της Δικαιοσύνης στη χώρα. Ο λαός λέει: «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

Θυμίζουμε πως πρόκειται για την εισαγγελέα που παρακολουθούνταν από το Predator και στη συνέχεια η ίδια υπέγραφε ό,τι της ζητούσε η ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον οποίο ως γνωστόν διατηρούν φιλικές σχέσεις. Η κ. Βλάχου (μόνο το 2021) υπέγραψε 15.475 διατάξεις, δηλαδή 42 διατάξεις επί 365 ημέρες. Για να είμαστε ρεαλιστές, υπέγραφε πάνω από 60 διατάξεις την ημέρα. Πρέπει να είναι η πιο παραγωγική δημόσια λειτουργός της χώρας και θα έπρεπε να της δοθεί και πριμ παραγωγικότητας καθώς είναι σίγουρο ότι έχει σπάσει κάποιο παγκόσμιο ρεκόρ. Σε απάντησή της προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας στις 22/5/2022 αποφάνθηκε πως η ΕΥΠ δεν έχει σχέση με τo Predator. Αποδείχτηκε το αντίθετο και μάλιστα την παρακολουθούσαν.

Υπενθυμίζεται ότι η πειθαρχική έρευνα σε βάρος της αρχειοθετήθηκε ύστερα από πρόταση της αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ελένης Φραγκάκη. Την απαλλακτική πρόταση είχε κάνει η αντεισαγγελέας Ευδοκία Πούλου, που κατέλαβε τη θέση της...