ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

H πένα του Πορτοσάλτε...


«Ταμείο» για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών κάνει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Αρης Πορτοσάλτε τονίζοντας -μετά το στραπάτσο της ΝΔ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη- πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν είχε κανένα λόγο να εμπλακεί στις Δημοτικές εκλογές».
Σημειώνει πως «ήρθε πια η στιγμή να ''απελευθερωθεί'' και η Αυτοδιοίκηση» και καλεί τον πρωθυπουργό να «μην εγκλωβιστεί μέσα στο ''γυάλινο'' Επιτελικό Κράτος...».
Στο άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιστοσελίδα skai.gr, υποστηρίζει πως «ο πρωθυπουργός, αν ήθελε να αξιοποιήσει την εικόνα του, ως ουσιαστικά ο πρώτος μάνατζερ στην ιστορία του ελληνικού Κράτους, δεν είχε κανένα λόγο να εμπλακεί στις Δημοτικές εκλογές» παροτρύνοντας σε «καμία υποστήριξη πουθενά. Ούτε στους μεγάλους Δήμους».
Όσον αφορά την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα, από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ, ο Ποσρτοσάλτε ανέφερε πως έχει πάρει δεκάδες επιστολές από ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας της Α΄ Αθηνών οι οποίοι αιτιολογούν γιατί δεν ψήφισαν Μπακογιάννη.
Σε ερώτηση του Δημήτρη Οικονόμου για το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι επιστολές, ο Άρης Πορτοσάλτε απάντησε:
 «Υπάρχει παράθεση δεδομένων. Ας φύγω από τον Μεγάλο Περίπατο, Βασιλίσσης Όλγας κτλ. Μου λένε γιατί δεν ψήφισαν Μπακογιάννη... Διότι πληρώνει την αμαρτία της οικογενειοκρατίας. ''Δεν θέλω την Ντόρα, δεν θέλω πρίγκιπες κτλ΄''. Αυτά όλα προέρχονται από τον βαθμό συμπάθειας ή αντιπάθειας».

ΥΓ Γεγονός είναι πάντως πως δυο-τρεις εκδότες και ιδιοκτήτες καναλιών εκφράζουν πλέον ανοιχτά έντονη δυσαρέσκεια για το πρόσωπο του Μητσοτάκη και για την κυβέρνησή του. Επίσης ο Γιάννης Αλαφούζος του ομίλου ΣΚΑΪ είναι φανερό εδώ και καιρό ότι έχει θέμα με την κυβέρνηση και αυτό φαίνεται από δηκτικά σχόλια είτε στα ηλεκτρονικά είτε στα έντυπα Μέσα του Ομίλου.