ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Ήρθε η ώρα του Τζουμάκα - Τι θα κάνουν τα 1.917 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που τον ψήφισαν για πρόεδρο


«Εθεσε εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ, τον παραπέμπω στην Επιτροπή Δεοντολογίας» απεφάνθη ο Κασσελάκης


Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παραπέμπει τον Στέφανο Τζουμάκα στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Όπως σημειώνει «ο Τζουμάκας έθεσε εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ, τον παραπέμπω στην Επιτροπή Δεοντολογίας».
Στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης γράφει:
«Τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα τόσο κατά την περίοδο της Χούντας όσο και στη Μεταπολίτευση. Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως “ολιγαρχικό” και “διαπλεκόμενο”.
»Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω. Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ».

«Δηλητηριώδες» σχόλιο Πολάκη

Την απόφαση του προέδρου για τον Στέφανο Τζουμάκα σχολίασε μέσω Facebook ο Παύλος Πολάκης.
«Ήρθε η ώρα!!! Στέφανε Τζουμάκα σε ευχαριστούμε για τους αγώνες σου στο παρελθόν, αλλά σήμερα εκπέμπεις μόνο δηλητήριο διάλυσης!! Κάντο εκτός κόμματος!» έγραψε στο Facebook.


Σκληρή κριτική και αμφισβήτηση

Νωρίτερα σήμερα, ο Στέφανος Τζουμάκας, από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, είχε πει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν ήρθε, τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του. Ήρθε εν γνώσει του Τσίπρα, άλλο τι στάση κρατάει, υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε; Ψυχραιμία». Και πρόσθεσε:
«Ο Αλέξης Τσίπρας είπα ότι δεν έπρεπε να παραιτηθεί γιατί θα έχουμε κρίση ηγεσίας και κρίση πολιτικής ενότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένος πια, γιατί η ηγεσία δεν γίνεται αποδεκτή. Ήδη έχει την πρώτη της πολιτική ήττα στις δημοτικές εκλογές. Πολιτικά έχω πλήρη διαφωνία με την ηγεσία, δεν μπορεί να οδηγήσει το κόμμα. Υπέστη την πρώτη ήττα τώρα πάει για τη δεύτερη στις ευρωεκλογές, αυτή είναι η άποψή μου. Γι’ αυτό έθεσα προχθές στη συνεδρίαση (σ.σ. της Πολιτικής Γραμματείας) ότι πρέπει να εξετάσουμε θέμα πολιτικής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ».
«Τι βγήκε και είπε η αυτή η ηγεσία το βράδυ των δημοτικών εκλογών; Λέξη για την πολιτική απομόνωση και το πολιτικό στραπάτσο… ‘’τι έγινε με τον δήμαρχο τάδε και τον τάδε’’ για να αποφύγει το πρόβλημα», πρόσθεσε.
Ο Στέφανος Τζουμάκας, που υπήρξε από τους διεκδικητές της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (τον ψήφισαν 1.917 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ), έχει ασκήσει από την αρχή σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη.
Μετά την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος, ο Στέφανος Τζουμάκας είχε σχολιάσει: «Θα δούμε αν η εκλογή Κασσελάκη αποτελεί μία ακόμη φάρσα στην πολιτική Ιστορία», ενώ εκτίμησε πως «μετά την αποχώρηση του Τσίπρα δημιουργήθηκε μία κρίση ηγεσίας στον χώρο και μία κρίση πολιτικής».

«Το αν θα μείνω στο κόμμα θα κριθεί από την πορεία της πολιτικής που θα έχει ο χώρος αυτός. Με αυτήν την πολιτική δεν νομίζω να μπορεί να μείνει ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ», είχε πει επίσης, προσθέτοντας ότι «για μένα είναι μεταβατικός αυτός ο αρχηγός».

Τα ίδια βέβαια είπε ο Τζουμάκας και στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν κουνήθηκε φύλλο ίσα ίσα που αποχώρησε να μην καταψηφίσει την εισήγηση Κασσελάκη...

ΥΓ O Στέφανος Κασελάκης, διέγραψε τον Στέφανο Τζουμάκα από το εξωτερικό και με τη φράση "εθεσεν εαυτόν εκτός". Αφου λοιπόν τον διαγράφει γιατί μετά τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τα περαιτέρω, όπως λέει στην ανάρτησή του; Ποια περαιτέρω, αφού τον "έθεσε" εκτός;
Μέχρι, λοιπόν, να ασχοληθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας και να πάρει απόφαση για να άρει την ιδιότητα μέλους, οιοσδήποτε είναι και παραμένει μέλος. Μέχρι τότε, αναστολή ιδιότητας μέλους από το Facebook δεν υφίσταται.