ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Oι πέντε δημοσιογράφοι που προτείνονται για το ΕΣΡ


Aύριο η νέα σύνθεση του Συμβουλίου 

Την νέα σύνθεση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου θα συζητήσουν τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής στην συνεδρίαση της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Χρ. Μπόκα στο protothema.gr, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας θα προτείνει για την θέση του προέδρου του ΕΣΡ την κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και αντιπρόεδρο σήμερα της ανεξάρτητης αρχης.

Για τη θέση του αντιπροέδρου αναμένεται να προταθει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης ενώ για τις θέσεις μελών οι:
  • Δημήτρης Σταυρόπουλος -Δημοσιογράφος
  • Ευτύχης Παλλήκαρης - Δημοσιογράφος
  • Σπυρίδων Χρυσοφώτης - Δικηγόρος παρ'Αρείω Πάγω
  • Στέφανος Δέτσης- Επίτιμος Αντιπρόεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
  • Γιώργος Βλαβιανός - Δημοσιογράφος
  • Ιωάννης Μιχελάκης - Δημοσιογράφος
Η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής θα διεξαχθεί αύριο. Σημειώνεται ότι μετά την τελευταία τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής απαιτείται πλειοψηφία 3/5 των μελών της Διάσκεψης για την έγκριση των διορισμών.

Υπενθυμίζεται ότι πως εδώ και 10 μήνες έχει λήξει η θητεία του προέδρου του ΕΣΡ Αθανάσιου Κουτρομάνου και των μελών Πόπης Διαμαντάκου, Βασίλη Καραποστόλη, Νίκου Κιάου, Ευαγγελίας Μήτρου, Γιώργου Πλειού και Γιώργου Σαρειδάκη.