ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Απρόβλεπτες οι εξελίξεις στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ


Εξελίξεις αναμένονται στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την «επόμενη μέρα». Οι εργαζόμενοι σε εφημερίδα, ραδιοσταθμό και (τις αντίστοιχες) ιστοσελίδες, περιμένουν να μάθουν ποιοι θα αποτελέσουν το νέο διοικητικό σχήμα στα ΜΜΕ του κόμματος αλλά και εκείνων που θα «τρέξουν» την «Αυγή» και τον «Κόκκινο 105.5», έπειτα από το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών και την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη σε ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.
Σύμφωνα με όσα γράφει topontiki eκτιμάται ότι οι αλλαγές θα είναι ριζικές και θα πραγματοποιηθούν άμεσα. Όμως βαρόμετρο για το – ήδη βαρύ- κλίμα το οποίο έχει διαμορφωθεί τις προηγούμενες ημέρες σε «Αυγή» και – ιδίως- «Στο κόκκινο», θα αποτελέσουν τα πρόσωπα που θα επιλέξει η νέα η ηγεσία του κόμματος.
Κατά μία εκδοχή, σύμφωνα με topontiki «δεν θα μείνει ρουθούνι» στις διοικητικές και ρυθμιστικές θέσεις των ΜΜΕ του κόμματος. Εικάζεται ότι περί τα μέσα της εβδομάδας θα υποβληθούν παραιτήσεις.
Στο μεταξύ ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες εικασίες τουλάχιστον για τον πολύπαθο αλλά ανθεκτικό ρ/σ «Στο Κόκκινο». Έχουν ακουστεί διακριτικά, ως πρώτες σκέψεις, τα ονόματα της Κατερίνας Ακριβοπούλου, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι στον «Κόκκινο» (παρουσιάζει την κεντρική ειδησεογραφική εκπομπή του σταθμού), και του στιχουργού Νίκου Μωραΐτη, o οποίος έχει τη ζώνη 10.00- 12.00 στον Menta 88 FM και είχε ανοιχτά πάρει θέση υπερ του Κασσελάκη προκαλώντας αντιδράσεις με αναρτήσεις του στα σόσιαλ μίντια.
Θυμίζουμε ότι στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας με κατηγορηματικό τρόπο με το άρθρο «Ανοχή στα fake news και στην συκοφαντία τέλος» η «Αυγή» απέρριπτε ισχυρισμούς που ήθελαν την εφημερίδα να υποδεικνύει στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ποιόν να ψηφίσουν και ότι η ίδια και ο ραδιοσταθμός έχουν βρεθεί στο «επίκεντρο οργανωμένης επιχείρησης κατασυκοφάντησης και απειλών ακόμα και κατά εργαζομένων» καταλήγοντας με την φράση: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές των εργαζόμενων στην εφημερίδα, στο site και στο ραδιόφωνο».