ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Τα χτυπήματα από την Καθημερινή


Η Καθημερινή συνεχίζει τα χτυπήματα κατά της κυβέρνησης, μετωπικά ή πλαγίως, όπως κάνει σήμερα με αφορμή το μαφιόζικο μακελειό στην Αρτέμιδα, καθώς στο κύριο άρθρο της καταφεύγει σε σαφέστατο υπαινιγμό για τη δημόσια ασφάλεια.
«Έχουν συσσωρευτεί πάρα πολλές ανεξιχνίαστες δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις οι οποίες προφανώς σχετίζονται με μαφίες και το οργανωμένο έγκλημα» γράφει. Και εφόσον οι ένοχοι δεν  εντοπίζονται και δεν τιμωρούνται, «θα δημιουργείται η αίσθηση ότι τα "ξεκαθαρίσματα λογαριασμών" αποτελούν μια αποδεκτή ρουτίνα».
Ρουτίνα οι μαφιόζικες δολοφονίες και τα συχνά εγκλήματα...

Οι «λάιτ πολιτικοί» σε κρίσμα πόστα...

Η κριτική της Καθημερινής απευθύνεται προς όλα τα κυβερνητικά επίπεδα. Πριν από λίγες ημέρες ο διευθυντής της, ο Αλέξης Παπαχελάς, έγραφε στο πρωτοσέλιδο άρθρο του:
«Είναι η ώρα να βάλουμε όλοι μας τον εγωισμό μας στην άκρη. Πρώτος ο πρωθυπουργός. Το 41% δεν ήταν εντολή να τοποθετήσει όποιον ήθελε όπου να ‘ναι, να βάλει λάιτ πολιτικούς σε κρίσιμα πόστα. Αν δεν μπορούσε να βρει στον πάγκο του ή στο Κοινοβούλιο, ας διάλεγε από τον εθνικό πάγκο, πέρα από κομματικές ή προσωπικές προτιμήσεις».
Τα χτυπήματα έρχονται και από τα ρεπορτάζ της εφημερίδας. Όπως εκείνο για την επιχείρηση διάσωσης στη Θεσσαλία και το αλαλούμ –έτσι ακριβώς το χαρακτήρισε– στην επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων.
- από το Harddog