ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Ο μύθος του ακέφαλου καβαλάρη διαψεύστηκε στη ΔΕΘ


Κι όμως... κινείται! Αν και «ακέφαλος» ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απέδειξε δια του προέδρου της κοινοβουλευτικής του ομάδας Σωκράτη Φάμελλου, ότι έχει στέρεο λόγο, μαχητική αντιπολιτευτική στάση κι αυτά σε συνδυασμό με προτάσεις πάνω σε πολύ συγκεκριμένα θέματα, από τις πλημμύρες και τις φωτιές, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις διπλωματικές κινήσεις, μέχρι την ανυπαρξία έργων στη Θεσσαλονίκη. Κατά το κοινώς λεγόμενο, περνώντας μέσα από την φωτιά του πολιτικού σκηνικού μετά τις εκλογές και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, αποδείχθηκε ότι «ο μύθος του ακέφαλου καβαλάρη» για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ...είναι όντως μύθος! Τόσο βολικός για την κυβέρνηση που κοντεύουν να τον πιστέψουν και οι συριζαίοι.

Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν πολλές κρυφές ενστάσεις ή αμφιβολίες για την επιλογή να δοθεί συνέντευξη τύπου του κ. Φάμελλου πριν ανεβεί στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως είθισται δηλαδή. Υπήρχαν φόβοι μην γίνει κάποιου είδους «λάθος» δυό μέρες πριν εκλογές για νέο/α πρόεδρο του κόμματος. Πάνω από όλα διαψεύστηκε η αίσθηση ματαιότητας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρέπει να μπει σε υποχρεωτική φάση «αφωνίας» μέχρι να λυθούν όλα του τα προβλήματα. Το είπε ο κ. Φάμελλος, αλλά μάλλον δεν προσέχθηκε και τόσο, επειδή ήταν προσάρτημα σε απάντηση για κάποιο άλλο θέμα: είπε ότι βρέθηκε εκεί, γιατί το κόμμα έχει να πει πράγματα, μιλάει για όλα και δεν ακούγεται, οπότε η ΔΕΘ είναι μια ευκαιρία να ακουστεί ο λόγος του και η ευκαιρία αυτή δεν έπρεπε να χαθεί. Πιο απλά δεν πετάς και το μωρό μαζί με τα νερά.

Κρατώ παρατηρήσεις παλαιών δημοσιογράφων στην αίθουσα μετά την συνέντευξη που σημείωναν ότι ακούμε τα ίδια πράγματα που έλεγε πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά λες και κάτι έχει αλλάξει ακόμη και στην φρασεολογία, λειάνθηκαν γωνίες και φύτρωσαν νέες ακίδες. Άλλοι πάλι σημείωναν ότι εντυπωσιάστηκαν που ο κ. Φάμελλος έβγαλε την συνέντευξη τύπου χωρίς να κάνει κανένα λάθος -παρότι το άγχος του κατά την ανάγνωση της εισήγησής του ήταν εμφανές- και, ότι αυτό δεν περίμεναν. Δηλαδή, τον περίμεναν στη γωνία -λογικό αυτό για δημοσιογράφους- και τελικά δεν τους προέκυψε ούτε λεκτικό ολίσθημα.[...]

Ο εκνευρισμός των νεοδημοκρατών σε όσα ανέφερε ο κ. Φάμελλος γίνεται εύκολα αντιληπτός καθώς, ούτε μισή ώρα μετά την λήξη της συνέντευξης, ο βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος εξέδωσε σχεδόν δισέλιδη ανακοίνωση στην οποία υποτίθεται ότι απαντά στον κ. Φάμελλο για όσα είπε σχετικά με την ανυπαρξία έργων στη Θεσσαλονίκη. 
- από κείμενο του Απόστολου Λυκεσά στην ΕφΣυν (ολόκληρο ΕΔΩ)