ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Φίλης για το... ξεδόντιασμα Κασσελάκη: Ο αναγκαίος εκδημοκρατισμός της Δικαιοσύνης δεν περνά μέσα από φτηνούς εντυπωσιασμούς


«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει πολύ ψηλά στο Πρόγραμμά του την προστασία και τον εκδημοκρατισμό των θεσμών. Ουδέποτε τάχθηκε υπέρ του ασφυκτικού κομματικού ελέγχου της Δικαιοσύνης, όπως επιδιώκει και πράττει η ΝΔ, με πιο χαρακτηριστικές την περίοδο Ντογιάκου πρόσφατα και την περίπτωση Κόκκινου, επί πατρός Μητσοτάκη».
Τα παραπάνω γράφει στα σόσιαλ μίντια ο Νίκος Φίλης σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κασσελάκη ο οποίος
γουστάρει... να «ξεδοντιάσει» το σύστημα δικαστικών. Ο Φίλης επισημαίνει:
«Ο εκδημοκρατισμός της Δικαιοσύνης περνά μέσα από την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε, να σταματήσει ο διορισμός της ηγεσίας της από την εκάστοτε κυβέρνηση και να περάσει στην αρμοδιότητα της Βουλής με αυξημένη πλειοψηφία.
Χρειάζεται επίσης να υπάρξουν βαθιές μεταρρυθμίσεις ώστε από το κράτος των Δικαστών να οδηγηθούμε σε ένα ανανεωμένο Κράτος Δικαίου, που θα αποδίδει στη Δικαιοσύνη το χαρακτήρα της, ως Εξουσία που απορρέει από τη Λαϊκή Κυριαρχία.
Δεν χρειαζόμαστε συνεπώς φτηνούς εντυπωσιασμούς και άναρθρες κραυγές, περί «ξεδοντιάσματος της Δικαιοσύνης», αλλά πολιτική τόλμη για την αναβάθμισή της και τον αναγκαίο εκδημοκρατισμό της.
Η αντίληψη για μια Δικαιοσύνη, πισθάγκωνα δεμένη στο άρμα της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας, απ' όπου κι αν εκστομίζεται, αναπαράγει μια βαθιά δεξιά και αντιδραστική ιδέα».