ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Ρεπορτάζ!


Μόνο ως… όαση στην ενημέρωση των πολιτών μπορεί να χαρακτηριστεί το χθεσινό ρεπορτάζ της δημοσιογράφου, Κατερίνας Ρίστα, στις πληγείσες, από την κακοκαιρία Daniel, περιοχές της Θεσσαλίας.Η ρεπόρτερ του Star δεν έκανε κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι δημοσιογράφοι. Να κάνουν, δηλαδή, ρεπορτάζ, να ελέγχουν την εξουσία και να παρουσιάζουν τα γεγονότα, χωρίς να προβαίνουν σε κανέναν εξωραϊσμό για τον έναν ή τον άλλον λόγο.
Δυστυχώς, όμως, είναι τέτοια η κατάντια της δημοσιογραφίας στη χώρα που ένα πραγματικό ρεπορτάζ προκαλεί χειροκροτήματα.
Οπως σχολιάζει το ieidiseis, h Κατερίνα Ρίστα ξεμπρόστιασε με το ρεπορτάζ της, σχετικά με τη μεταφορά των νεκρών ζώων από τις πληγείσες περιοχές, το αθάνατο ελληνικό χάος, όπως είπε και η ίδια. Οι ευθύνες για άλλη μία φορά γίνονται «μπαλάκι», αυτή τη φορά μεταξύ Περιφέρειας και δήμων.

ΥΓ: Οπως σχολιάζει και το ΗardDog όλοι οι ρεπόρτερ των καναλιών που επί μέρες βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου με το καιρικό φαινόμενο και τις καταστροφές που άφησε πίσω του, είναι αξιέπαινοι, είναι μαχητές και τους αξίζουν δημοσιογραφικά εύσημα. Νομίζουμε, ωστόσο, ότι η Κατερίνα Ρίστα για αυτό το ρεπορτάζ-κραυγή αξίζει ένα παραπάνω. Τουλάχιστον ένα…